"Suarez u dresu Ajaksa"
"Suarez u dresu Ajaksa"

Kakva greška skauta Totenhema: Rednap je mogao da dovede Suareza na Vajt Hart Lejn

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.10.14. | 12:12

Pevci su bili blizu i dogovora o saradnji s legendom Arsenala Patrikom Vijerom

Suarez u dresu AjaksaKada je Fernando Tores napustio Liverpul, verovalo se da samo Endi Kerol može da vrati tim u borbu za titulu, ali je ipak jeftinije pojačanje Luis Suarez napravio razliku na Enfildu i Kop je konačno mogao da gleda svoj tim u borbi za vrh. Ovog leta je engleski tim i odlično zaradio na njegovom transferu u Barselonu.

A sve je moglo da bude mnogo drugačije pošto je trener KPR-a Hari Rednap u svojoj autobiografiji otkrio da je mogao da dovede Urugvajca iz Ajaksa kada je vodio Totenhem.
„Uprkos svemu što se dogodilo u njegovoj karijeri od tada, jedna od stvari za kojima najviše žalim u mom trenerskom životu je to što nisam doveo Luisa Suareza u Totenhem kada sam imao priliku. Rud Gulit mi je rekao ’Moraš da ga dovedeš Hari, fantastičan je’. Ali su svi naši skauti govorili kako on igra na krilu, a nama je bio potreban napadač za centar. Taman kada sam bio blizu da ga kupim, cena je skočila. Na kraju ga je Liverpul platio 22.800.000 funti. Mi ne bismo mogli toliko da platimo“, piše u Rednapovoj knjizi.

Izabrane vesti

On je otkrio i neverovatniji podatak da je Patrik Vijera bio spreman da potpiše za Totenhem.
„Vijera je bio drugačiji tip igača sredine terene i takav da bi ga svaki klub sada doveo. Malo je nedostajalo da dođe kod mene u Totenhem iz Intera. Mislio sam da je to neverovatna odluka, pošto je bio takav heroj u Arsenalu. Sastao sam se sa njim u njegovoj kući i on mi je rekao da se ne plaši toga šta će ljudi misliti i kako će biti primljen. Imao je dovoljno samopouzdanja da ga to ne dotiče. Na kraju su se okolnosti promenile i on je odlučio da ostane u Italiji“, otkrio je stručnjak.

Navijačima Totenhema ostaje samo da zamišljaju šta bi bilo da su se ovi transferi ostvarili, a pristalice Arsenala sigurno imaju gorak ukus u ustima. 

(FOTO: Action images)


tagovi

ArsenalEngleskaEvropaHari RednapLiverpulLuis SuarezPatrik VijeraPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara