""
""

Sveci su gazde juga, a Džej Rodrigez majstor za golove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.12.16. | 16:22

Sautempton pobedio Bornmut kao gost (3:1) uz dva pogotka maestralnog Engleza

 

Izabrane vesti

Zanimljiv derbi juga Engleske odigrali su Bornmut i Sautempton, a posle 90 minuta velike borbe ekipa našeg Dušana Tadića vratila se kući sa vrednim bodovima za koje se pobrinuo pomalo zaboravljeni Džej Rodrigez. Sjajno je 27-godišnji Englez iskoristio činjenicu da je prvi napadač Svetaca Čarli Ostin van tima zbog povrede, pa je spretnom reakcijom u 48. minutu nadmudrio Artura Boruca i Trešnjice i ujedno prelomio ovaj meč.

Ipak, to je bio samo uvod u spektakl u finišu za koji se pobrinuo napadač gostiju. Uspeo je sjajni Rodrigez još jednom da se upiše u strelce i to posle fantastičnog udarca desnicom u 85. minutu. Kao iz topa je raspalio Džej po lopti, stvarno baš majstorski, a ona je opet odsela iza leđa golmana Bornmuta, što je bio kraj priče na ovom lokalnom derbiju.

A nije počelo kako treba za goste. Već posle uvodnih šest minuta mladi Nejtan Ake je glavom posle centaršuta Vilšera doveo Bornmut u vođstvo. Bila je to prva asistencija nekadašnjeg reprezentativca Engleske posle više od dve godine, a nekada je bio neuhvatljiv... Radost domaćina je, međutim, trajala vrlo kratko jer je Rajan Bertrand u 14. minutu dohvatio loptu, sam nanizao po levoj strani dvojicu fudbalera domaćina i majstorski pogodio za 1:1.

Sautempton je bio bolji u većem delu utakmice, dok je Bornmut pretio tek na momente. Mogli su Sveci do još nekog gola, ali se Rodrigez i Hojbjerg nisu snašli u dobrim prilikama sredinom drugog poluvremena. Dušan Tadić našao se na terenu u poslednjih pola časa nakon što je zamenio Sofijana Bufala. Na kraju, zaslužen trijumf gostiju kojim su zaposeli sedmu poziciju na tabeli sa šest bodova manje u odnosu na Mančester Junajted. Važno je da evropski san Svetaca živi... 

PREMIJER LIGA - 17. KOLO

Subota:

Kristal Palas - Čelsi 0:1 (0:1)
/Dijego Kosta 43/

Midlzbro - Svonsi 3:0 (2:0)
/Negredo 18, 29, De Ron 58/

Stouk - Lester 2:2 (2:0)
/Krkić 39 penal, Alen 45+3 - Uljoa 74, Amarti 88/

Sanderlend - Votford 1:0 (0:0)
/Van Anholt 49/

Vest Hem - Hal 1:0 (0:0)
/Nobl 76 penal/

Vest Bromvič Albion - Mančester junajted 0:2 (0:2)
/Ibrahimović 5, 56/

Nedelja:

Bornmut - Sautempton 1:3 (1:1)
/Ake 6 - Bertrand 14, Rodrigez 48, 85/

17.00: Mančester Siti - Arsenal
17.00: Totenhem - Barnli

Ponedeljak:
21.00: Everton - Liverpul

(FOTO: Action Images)


tagovi

SautemptonPremijer ligaEvropaEngleskaDžej RodrigezDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara