"Burak Jilmaz"
"Burak Jilmaz"

Svima loše: Menadžer bez 2,5 miliona evra, Lacio bez napadača, Jilmaz bez unosnog ugovora

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.09.13. | 10:41

Navijači rimskog kluba svejedno nezadovoljni, pa su klupske prostorije zatrpane pretnjama smrću

Burak JilmazOdavno su menadžeri postali ‘vladari iz senke’, ali ponekad odu toliko daleko da zakomplikuju život i sebi i drugima. Gazeta delo Sport, naime, piše da je transfer Buraka Jilmaza iz Galatasaraja u Lacio propao baš zbog toga što su zastupnici turskog reprezentativca ostali nepokolebljivi u stavu da im pripada velik deo kolača.

Da pređemo na cifre. Posao je bio utanačen pod sledećim uslovima – u Istanbul ide 11 miliona evra, dok bi Galata u zavisnosti od Jilmazovih partija u Rimu mogla da prihoduje još četiri. Međutim, po tom planu menadžerima bi pripalo samo pet odsto od transfera.
"Preterivali su, ucenjivali… Tražili su 2,5 miliona evra", tvrdi Valerio Antonini, koji je predstavljao italijanski klub u pregovorima.

Izabrane vesti

Dakle, još jedan menadžer.

Lotito je na kraju odbio da popusti pred zahtevima turskih menadžera, pa se posao izjalovio – Burak Jilmaz ponovo nije dobio šansu da se oproba u nekoj ligi jačoj od turske, Galatasaraj je ostao bez obeštećenja, menadžeri bez provizije, a Lacio bez napadača.

I to je veliki problem, jer Lacijali nisu uspeli ni u namerama da napad osveže dovođenjem Fabija Kvaljarele i Alberta Đilardina. Navijači su besni, pa su klupske kancelarije zatrpane pretećim porukama. "Završićete obešeni", "Probudićete se hladni", samo su neki od mejlova koje ovih dana pristižu na adresu Lotita i sportskog direktora Iljija Tarea.

Koje čeka još jedan problem. Naime, poslednjeg dana prelaznog roka Lacio je potpisao ugovor sa albanskim golmanom Etritom Berišom, koji je stigao iz švedskog Kalmara. Ali, tek pošto je potpisao nekakav ugovor i sa Kjevom. Barem tako tvrde u Veroni zbog čega su podneli žalbu Fifi.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Burak JilmazEtrit BerišaEvropaGalatasarajItalijaKlaudio LotitoLacioSerija ASuper lig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara