"Dejvid Vagner"
"Dejvid Vagner"

Tajna uspeha lidera Čempionšipa: Pripreme bez struje, toaleta, kreveta, telefona, interneta...

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.16. | 14:46

Mislili ste da je Jirgen Klop čudak, a šta tek reći za njegovog kuma?

Dejvid Vagner

Ako tražimo čoveka koji je obeležio dosadašnji tok engleskog Čempionšipa, onda je to sigurno menadžer Hadersfilda Dejvid Vagner. Klub iz Jorkšira trenutno je lider među drugoligašima i najveće iznenađenje sa osvojenih 13 bodova iz pet utakmica, a taj status zavredio je samo i isključivo zahvaljujući sjajnom nemačkom treneru. 

Izabrane vesti

Dobri poznavaoci Bundeslige znaju da se radi u kumu čuvenog menadžera Liverpula Jirgena Klopa, čoveku američkih korena koji je kao trener stasao u Dortmundu zajedno sa najpoznatijim nemačkim stručnjakom. Ono što je mnogima, međutim, do danas bila nedoumica je - kako je napravio dobru ekipu od igrača ne toliko velikog rejtinga?

Odgovor - tako što ih je naučio da preživljavaju. Da zavise jedni od drugih da uzajamno veruju. Bilo mu je rapidno potrebno da pojačanja, mahom iz nemačke Cvajte, i ostrvske igrače uklopi u celinu minulog leta, pa je odlučio da ih odvede na maleno nenaseljeno ostrvo u Švedskoj. A tamo…
„Znao sam da smo doveli mnogo pojačanja i da moramo brezo da ih uklopimo u tipičan eengleski klub sa tradicijom postojanja od preko 100 godina u kojem sam ja prvi menadžer koji je došao iz inostranstva. Zato smo otišli u Švedsku na četiri dana i tri noći, bez lopti. U divljni, bez struje, toaleta, kreveta, mobilnih telefona i interneta. Ako smo bili gladni, put pod noge i hvataj ribu. Ako smo žedni, na jezero i puni flaše. Ako nam je hladno, založimo vatru...“, ispričao je Vagner u velikom intervjuu za Gardijan.

U preživljavanju su im pomogli lokalni vodiči, ali su i igrači bili vrhunski posvećeni.
„Imali smo trojicu vodiča da nam pomognu, ali ako vas je uvek po dvojica u šatoru, ili u kanuu, normalno je da pričate sa svima jer se svi rotiraju. Ubeđen sam da, što bolje poznajete saigrača na terenu, lakše ćete sa njim prebroditi i neprijatne situacije. U tim treninzima pomerili su granice svojih mogućnosti. Sada, tri meseca kasnije, taj kamp nam je bio potpuni uspeh, a to mi i igrači kažu“, poručio je Vagner.

Njegov tim sutra (16 časova) igra lokalni derbi u Čempionšipu protiv Lidsa na Eland Roudu, a Vagner se nada da će Terijersi nastaviti sa dobrim rezultatima. Kvote za ovaj meč pogledajte OVDE.

(FOTO: Action Images)   


tagovi

Hadersfild TaunEngleskaDejvid VagnerČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara