"Milan Milanović i Stefan Mihajlović"
"Milan Milanović i Stefan Mihajlović"

Takve rezultate niko u Srbiji nema: Banjica je neosvojiva tvrđava sa koje puca pogled ka Evropi

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.05.15. | 19:09

Kako je Rad za nekoliko meseci uspeo da napravi zapažene rezultate i afirmiše talentovane igrače objasnio nam je trener Građevinara Milan Milanović

Milan Milanović i Stefan MihajlovićNi Partizan, ni Crvena zvezda, ni ostali... Samo Rad! Kao u navijačkoj pesmi koja odjekuje Banjicom, Građevinari su najuspešnija ekipa prolećne sezone u Superlige kad se u obzir uzmu isključivo rezultati na domaćem terenu.

Dobro ste pročitali. Ono što nije uspelo ni aktuelnom ni budućem prvaku jeste četi iz Crnotravske ulice, koja je jedina od svih klubova elitnog ranga uspela da pred svojom publikom ostvari maksimalan bodovni učinak u 2015. Na stadionu Kralja Petra Prvog palo je, kao snoplje, čak sedam ekipa, pa je logično zapitati se u čemu je tajna.
Nema tajne, ključ je u radu, treningu i neprestanom dokazivanju. Ne verujem u statističke podatke, niti me previše zanimaju, interesuje me samo teren, a na njemu smo uspeli da ostvarimo ono što smo planirali“, uzvraća u razgovoru sa MOZZART Sport Milan Milanović, šef stručnog štaba Rada.

Izabrane vesti

Borko VeselinovićPred njegovim izabranicima padali su redom: Novi Pazar (1:0), Voždovac (2:0), Donji Srem (2:0), Radnički iz Niša (1:0), Radnički iz Kragujevca (1:0), Mladost iz Lučana (3:1), naposletku i Jagodina (1:0) i upravo taj poslednji trijumf omogućio je plavo-belima proboj na šesto mesto na tabeli. I šansu da već u sredu u vanrednom kolu protiv Vojvodine igraju za plasman u Evropu. Ukoliko na osnovu ove forme verujete u goste možete da pokušate sa dvojkom koja u Kladionici MOZZART vredi 4,90.
Znam, ljudi pričaju kako Rad ima pozitivnu tradiciju u okršajima sa Novosađnima, međutim, to ne priznajem. Svaka sledeća utakmica je novi ispit, takav pristup nas je doveo u situaciju da igramo meč sa direktnim rivalom zainteresovanim za plasman u Evropu. Mada, nismo samo Voša i mi konkurenti, o putniku na međurodnu scenu pitaju se i OFK Beograd i Novi Pazar, a mi u Radu smo naučeni da razmišljamo samo o prvom narednom protivniku. Na kraju ćemo podvući crtu“.

Boris Radunović je primio samo jedan gol na Banjici ovog prolećaBez obzira na učinak u poslednja tri kola (Vojvodina, Spartak i Napredak), sezona na Banjici će se smatrati uspešnom bar po dva osnova. Rezultatskom, jer je za razliku od lane kad je tek posle baraža sa Metalcem izboren opstanak sada status sačuvan znatno pre kraja trke. I afirmativnom, pošto je u prvi plan iskočilo nekoliko mladih igrača za koje već postoji stidljivo interesovanje naših najpoznatijih klubova.
Velika je stvar što u prvom timu imamo momke koji i dalje mogu i često igraju za omladince. Reč je o golmanu Borisu Radunoviću i vezistima Bogdanu Mladenoviću i Nemanji Mihajloviću. Zatim, uspeli smo da na velku scenu izbacimo igrače poput Nikole Maraša, Vladimira Rodića i Matije Ljujića. Nepravedno bi bilo da nekog zaboravim, zato moram da pomenem da ovaj tim dosta zavisi od kapitena Branislava Miloševića i iskusnih napadača Borka Veselinovića i Petra Jelića, a da nam stabilnost daju štoper Nikola Raspopović i u vezi nešto mlađi, ali nekoliko godina prisutni u Superligi Ognjen Gnjatić“.

Bogdan MladenovićOtuda deluje nestvarno kako se ekipa takvog potencijala na kraju prvog dela prvenstva našla u donjem delu tabele, maltene u opasnoj zoni.
„Tri detalja su ključna. Prvi: da bi tim stasao neophodno je da sa istim trenerom prođe bar dva ciklusa priprema. A mi smo tek posle zimskih počeli da pokazujemo nagoveštaje igre i rezultata. Zatim, važno je što se uprava potrudila da nam ostavi kadar, zimus nas je napustio samo Slavko Perović, a došli su Igor Đurić, Matija Ljujić i Miloš Obradović. Naposletu, što kažu, ne i najmanje važan, igramo na Banjici. U prvom delu prvenstva smo bili domaćini mahom na stadionu Obilića i greši svako ko kaže da nema veze gde se igra. Ima, i te kako. Ovo je naš dom,  u Crnotravskoj se dobro osećamo, momci to prepoznaju, zato su i rezultati povoljniji“, zaključio je Milan Milanović, trener koji se ne razbacuje zvučnim izjavama, ali umesto koga govore rezultati, ali i igrači Rada koji za njega imaju samo reči hvale.

Ukoliko u naredna tri kola osvoji svih devet bodova Rad će (u zavisnosti od rezultata konkurenata) biti blizu kvalifikacija za Ligu Evrope prvi put posle tri godine. A imajući u vidu da su omladinci ovog kluba lideri Omladinske lige Srbije možda ovo leto bude istorijsko na Banjici, jer će se u tom slučaju juniorski tim takmičiti u novom formatu takozvane „male“ Lige šampiona, u kojoj učestvuju prvaci država u kategoriji do 19 godina.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadNemanja MihajlovićMilan MilanovićIvan MarašBranislav MiloševićBorko Veselinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara