Tehnički, taktički i fizički su bolji od nas

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.01.19. | 08:04

"Ali moj tim ima jaku mentalnu snagu i verujem da možemo da iznenadimo rivala", kaže selektor Vijetnama pred okršaj sa Iranom

Prvim porazom posle više od dve godine, Vijetnam je sebe doveo u neprijatan položaj pred utakmicu druge runde kontinentalnog prvenstva protiv Irana, jedne od najjačih reprezentacija na Azijskom kupu (12.00, TV Arena Sport 1).

Zlatni zmajevi ostali su neporaženi na prethodnih čak 18 utakmica (po devet pobeda i remija), u decembru su podigli trofej Suzuka kupu - takmičenja koje okuplja najbolje selekcije jugoistočne Azije - malo je falilo da pomenuti niz potraje, ali ih je Irak Srećka Kataneca fenomenalnim pogotkom u 90. minutu osujetio u toj nameri. Sa druge strane, Iran je "petardirao" nejaki Jemen, upisao osmu vezanu pobedu u grupnoj fazi Azijskog kupa, a trijumfom protiv Vijetnama oborio bi rekord po broju uzastopnih recki u grupnoj fazi.

Izabrane vesti

Takođe, Persijski lavovi, koji su tri puta osvajali Azijski kup (1968, 1972, 1976), primili su samo jedan gol na minulih osam mečeva, a na proteklih šest - nijedan!
"Igramo protiv najjačeg tima u Aziji. Iran je tehnički, taktički i fizički bolji od nas... Ima i iskusnije igrače, ali moj tim ima jaku mentalnu snagu i verujem da možemo da iznenadimo rivala", rekao je Park Hang-Seo, selektor Vijetnama, inače najmlađe reprezentacije na šampionatu.

Šef stručnog štaba Irana, Karlos Keiroš, imao je samo reči hvale za narednog rivala.
"Reč je o vrlo dobrom timu koji vodi odličan trener. Gledao sam meč Vijetnama na startu Azijskog kupa i moram da kažem da fudbal nekada nije fer. Dva puta su vodili. Zaslužili su makar bod", istakao je Portugalac i podsetio da je Vijetnam odigrao 13 utakmica od oktobra.
"Budite sigurni, nećemo ih potceniti. To nije način na koji smo se izgradili i zbog čega smo tu gde jesmo, među najboljim timovima u Aziji".

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 12:00 6323 AZI K Vietnam - Iran kmb 2&3+ 1,62
Ukupna kvota1,62

AZIJSKI KUP - 2. KOLO

Subota
12.00: (11,0) Vijetnam (6,25) Iran (1,20)
14.30: (11,0) Jemen (5,20) Irak (1,25)
17.00: (7,00) Liban (3,70) Saudijska Arabija (1,50)

* Kvote su podložne promenama 

Foto: Reuters


tagovi

Azijski kupKup Azijesportsko klađenjeReprezentacija Irana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara