""
""

Tepić i Kinsi odmenili Bogdanovića, Partizan se probio na kotu tri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.03.14. | 22:13

Crno-beli u poslednjem kolu 22. kola Jadranske lige savladali kragujevački Radnički 82:70

Nema Bogdana Bogdanovića – tu je Milenko Tepić da odvede Partizan na treće mesto Jadranske lige. Zahvaljujući najboljoj partiji nekadašnjeg reprezentativnog beka od povratka u Humsku 1, crno-beli su pronašli šifru da slome otpor nezgodnog Radničkog iz Kragujevca i poklone Dušku Vujoševiću trijumf na njegov 55. rođendan - 82:70.

U odsustvu najboljeg strelca ekipe, Tepić je preuzeo ulogu dirigenta i u prvom poluvremenu bio maltene nezaustavljiv, nagoveštavajući da se vraća u prepoznatljivu formu, a kad su mu se u drugom delu priključili Saša Pavlović i Terens Kinsi postalo je jasno da će oba boda ostati u Pioniru.

Izabrane vesti

Mada početak meča tako nešto nije nagoveštavao. Šumadinci su tokom prvog poluvremena sjajno parirali favoritu i imali blagu prednost, kreiranu prevashodno visokom procentu šuta za tri poena i ofanzivnom skoku, kao i brzopletim potezima domaćih igrača u napadu.

I ko zna kako bi se meč odvojao da se početkom treće deonice nije razigrao Pavlović, ubacivši nekoliko važnih poena, uz odličnu rolu Žofrija Lovernja, pa je u 25. minutu razlika u korist crno-belih narasla na deset poena (50:40), a kad se u poslednoj četvrtini raspucao Terens Kinsi (između ostalih i dve trojke) jedina dilema je bila kojim će se rezultatom meč završiti. Do kraja je bilo i 13 razlike za tim Duška Vujoševića, kome je trijumfalno veče upotpunila vest iz Hrvatske, gde je Zadar savladao Cibionu (59:53) i tako olakšao Parnom valjku borbu za plasman na fajnal-for.

Crno-beli u narednom kolu putuju u Ljubljanu, gde će u nedelju odmeriti snage sa Olimpijom (17 časova), a pre toga ih čekaju obaveze u Evroligi, pošto Bajern iz Minhena stiže u Beogradsku arenu u četvrtak (20.45).

-------------------------------------------------------------------------------------
PARTIZAN – RADNIČKI KRAGUJEVAC 82:70 (19:17, 20:19, 20:15, 23:19)

Dvorana Pionir
Gledalaca: 5.500
Sudije: Belošević, Obradović, Bjedić

Partizan: Tepić 17 (5/8 za dva, 2/4 za tri, devet skokova), Aranitović -, Lovernj 16 (2/3 za tri), Pavlović 15, Dalo -, Milutinov 4, Gagić -, Musli 4, Šalić -, Andrić 7, Kinsi 19 (5/13 za dva, 2/4 za tri), Bezbradica -.

Radnički KG: Janković -, Lešić14 (5/8 za dva, sedam skokova), Stevanović, Mlađan 13 (4/6 za tri), Kalinić 5, Katinić 9, Birčević (sedam skokova), Dimić -, Balmazović -, Brkić 7, Jevtović - , Marinović 12 (2/7 za tri, devet asistencija).

(FOTO: Star sport) 

(FOTO: Star sport) 


tagovi

SrbijaFK PartizanKK Radnički KragujevacKK PartizanJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara