""
""

Ter Štegen režirao Barsino samoubistvo u Galiciji: Selta “olupala“ šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.10.16. | 22:41

Nemački golman direktan krivac za prvi i četvrti gol odlične ekipe iz Viga

Skupi Barseloni fudbalski brod olupao se večeras o stenu zvanu Selta na obalama Galicije u nevremenu koje će navijači katalonskog giganta i aktuelnog šampiona Španije pamtiti dugo, dugo, koliko god pokušavali da zaborave na sve što se desilo na Balaidosu.

Izabrane vesti

A desili su se - pravi fudbalski čas Selte i pomračenje uma golmana gostiju Marka Andrea Ter Štegena, domaćin je slavio sa 4:3 u meču za neutralne fudbalske sladokusce.

Posle ovakve utakmice u kojoj je direktno poklonio dva gola protivniku, mladi nemački čuvar mreže morao bi na duže vreme da bude zakovan na klupu. Ponašao se kao da je 12. igrač Selte, a ne poslednja linija odbrane gola Barselone. Od 22. do 33. minuta gosti kao da su zaboravili da igraju fudbal, a Selta je ličila na pravu mašinu.

Barselona je u tom periodu delovala kao grupa uplašenih dečaka koje su stariji mangupi iz kraja uhvatili na ulici i uzeli im novu skupu loptu koju im je tata kupio za rođendan.

Taj tornado koji je za samo 11 minuta olupao brod gostiju verovatno ni najverniji, ali ni najstariji navijači kluba iz Galicije nisu mogli da zamisle.

A Mark Andre Ter Štegen najpre je u 22. minutu loše ispucao loptu, a potom je Seltinu sjajnu akciju prvim golom krunisao Pione Sisto. U 31. minutu Jago Aspas, asistent kod prvog, dao je drugi gol iz kontrapanada, samo dva minuta kasnije sopstvenu mrežu zatresao je Žeremi Matje.

Tek u drugom poluvremenu Barselona je počela da liči na ekipu koja se smatra za jednu od najboljih, ako ne i najbolju u Evropi. Pike je u 58. minutu zatresao mrežu, a zatim je Nejmar golom iz penala šest minuta kasnije probudio nadu u preokret. Ipak, posle toga glavni glumac opet postaje Ter Štegen, na radost navijača Selte.

Uspeo je Nemac u 77. minutu da napuca Pabla Ernandeza tako da lopta od Čileanca završi u golu za 4:2. Nije posle toga pomogao ni još jedan gol Pikea. Tako se u Vigu treneru Luisu Enrikeu obila o glavu ideja da na klupi ostavi Andresa Inijestu i Havijera Maskerana.

U timu Selte svih 90 minuta igrao je srpski internacionalac i bivši fudbaler Vojvodine, Nemanja Radoja.

Ovo je Barseloni bio drugi uzastopni poraz na gostovanjima u Vigu, a Katalonci su propustili i priliku da osvajanjem tri boda zauzmu lidersku poziciju na tabeli.

PRIMERA – 7. KOLO

Petak:
Real Sosijedad – Betis 1:0 (0:0)
/Vela 63/

Subota:
Granada – Leganes 0:1 (0:0)
/Šimanovski 76/

Sevilja – Alaves 2:1 (0:0)
/Ben Jeder 74, 90-  Lagvardija 83/

Osasuna – Las Palmas 2:2 (2:0)
/Tores 7pen, Leon 45+2 - Gomez 57, Garsija 90+1/

Deportivo La Korunja – Hihon 2:1 (1:0)
/Borges 35, Babel 90 - Alvarez 66/

Nedelja:
Valensija – Atletiko Madrid 0:2 (0:0)
/Grizman 63, Gameiro 90+3/

Real Madrid – Eibar 1:1 (1:1)
/Bejl 17 – Riko 6/

Espanjol – Viljareal 0:0

Malaga - Atletiko Bilbao 2:1 (0:1)
/Ramirez 82, Duda 83 - Aduric 3/

Selta – Barselona 4:3 (3:0)
/Sisto 22, Aspas 31, Matije 33, Ernandez 77 – Pike 58, 87, Nejmar 64pen/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andres InijestaĐerar PikeJago AspasLuis EnrikeMark Andre Ter ŠtegenNejmarPione SistoPrimeraSeltaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara