""
""

Spartak melje, Terek baš grozni! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.12.13. | 18:01

Moskovljani deklasirali Volgu sa 6:1, kiks lidera

Moskovski Spartak brzo je preboleo poraz u prošlom kolu u derbiju od CSKA i današnjim trijumfom nad Volgom od 6:1 stigao na samo bod zaostatka u odnosu na lidera Zenit! Crveno-beli su potpuno razbili goste već posle prvih 45 minuta, a u drugom delu su samo nastavili gde su stali i lako priveli meč kraju uz najubedljiviju pobedu u sezoni.

Blistao je trostruki strelac, bivši vezista Real Madrida i Atletika, koji je pružio najbolju partiju od dolaska u Moskvu. Hurado je postigao prva dva i četvrti gol za Spartak, a zanimljivo da se u strelce konačno upisao i Lukas Barios, kome je ovo bio osmi meč za crveno-bele otkako je došao iz Kine.  

Izabrane vesti

Volga nije imala nikakvih šansi protiv raspoloženog domaćenima i sve što su gosti uspeli da urade bio je počasni pogodak Dvornekovića. Pre toga, najstrožu kaznu pri rezultatu 4:0 nije iskoristio Bulikin.

Zenit je odneo samo jedan bod iz Groznija, a mogao je bez problema da ostane i bez sva tri – 1:1 (0:0). Ipak, lider ruske Premijer lige bi mogao da ostane bez liderske pozicije, ukoliko Lokomotiva sutra slavi u Krasnodaru.

Domaćin je situaciju u ovom meču zakomplikovao početkom drugog poluvremena, kada je Igor Lebedenko iskoristio zatečenost odbrane Zenita nakon kornera domaćih i odbijenu uz dosta sreće prosledio u mrežu rivala.

Kvalitetniji gosti su nakon tog gola bili na velikim mukama, pokušavali su na sve načine da dođu do izjednačenja i u tome su uspeli u 78. minutu preko Vicela.

Odlični belgijski vezista tukao je snažno sa ivice šesnaesterca, a lopta na putu ka golu domaćih zakačila jednog igrača Tereka i matirala Godzjora.

PREMIJER LIGA – 18. KOLO:

Subota:
Dinamo Moskva – Ural 3:0 (1:0)
/Granat 28, Kuranji 58, Kokorin 70/

Nedelja:
Terek Grozni – Zenit 1:1 (0:0)
/Lebedenko 51 – Vicel 78/

Krila Sovjetov – Krasnodar 1:0 (0:0)
/Dragun 69/

Spartak Moskva – Volga 6:1 (3:0)
/Hurado 3, 34, 50, Barios 45+1, Ozbiliz 77, Kolodin 84ag - Dvorneković 74pen/

Ponedeljak:
14.00 Anži – Tom Tomsk
14.00 Rostov – CSKA Moskva
16.30 Kubanj Krasnodar – Lokomotiva
16.30 Rubin Kazanj – Amkar Perm

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aksel VicelBajern MinhenEvropaPremijer ligaRusijaTerek Grozni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara