"Kaluđerović, Salami i Orlandić"
"Kaluđerović, Salami i Orlandić"

Zvezdina potraga za špicem: Salami, Orlandić, Kaluđerović… (VIDEO) (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.12.14. | 21:29

Golgeter je preko potrebna akvizicija Crvene zvezde u zimskom relaznom roku, a nekoliko imena cirkulišu kao potencijalni kandidati za dolazak na Marakanu

Kaluđerović, Salami i Orlandić

Zvezda je pojačala odbranu u zimskom prelaznom roku, ali posao nije gotov. Na poziciju desnog beka je stigao Cvetković iz Napretka, Luković će komandovati štoperskim tandemom, očekuje se i dolazak levog beka Dušana Ađelkovića i može se zaključiti da će Zvezda imati jaču odbranu nego jesenas.

Izabrane vesti

Međutim, dovođenje napadača je gorući problem na Marakani. U prvom deslu sezone, trener Lalatović je često alibi za kikseve tražio u neefikasnosti svojih napadača. Mešao je Zvezdin trener karte, igrao sa jednim ili dva špica, šansu su imali Jović, Rakić i Despotović, ali dobitna forma nije pronađena.

Zato je dolazak nekog golgetera cilj broj jedan pred nastavak sezone. Alfa i omega kluba sa Marakane Zvezda Terzić se bacio u potragu za napadačem i nekoliko imena figuriraju kao potencijalni kandidati da zauzmu mesto Đorđa Rakića koji će napustiti klub posle prozivki na račun trenera Lalatovića. Dok se Rakić sprema za odlazak u Kinu, Terzić sužava potragu za napadačem.

Po saznanjima Novosti, dva imena su od danas u fokusu. Prvo ime je 23-godišnji nigerijski napadač Gbolahan Salami. Reč je o klasičnom centarforu visokom 188 centimetara. On je reprezentativac Nigerije za koju je upisao 11 mečeva i postigao dva gola. Član je nigerijskog kluba Vari Vulfs sa kojim je minule sezone završio na trećoj poziciji u šampionatu, uz njegovih 13 golova. Ipak, s obzirom da je reč o reprezentativcu Nigerije, jasno je da će on imati cenu koja može predstavljati problem za praznu Zvezdinu kasu. Osim u slučaju da se preko menadžerskih kombinacija nekome obećaju ozbiljni procenti od naredne prodaje što je ranije bila česta praksa na Marakani.

Druga opcija je crnogorski napadač Petar Orlandić iz Zete. On se prvo pominjao kao potencijalni naslednik Petra Škuletića u Partizanu. Ali s obzirom na to da je Škuletićev transfer u Lil propao i da je menadžer Radojica Božović koji zastupa i Orlandića ostao bez provizije od transfera, njegovi odnosi sa upravom crno-belih verovatno više nisu tako dobri kao pre nekoliko dana. Zato bi Božović mogao da okrene Orlandića put Marakane.

Treće ime koje se pominje i koje deluje kao najrealnija opcija je Andrija Kaluđerović. On je slobodan igrač pošto je raskinuo ugovor sa švajcarskim Tunom. Godinu i po dana je bio član Zvezde, a veže ga i blisko prijateljstvo sa Zvezdanom Terzićem pošto ga je ovaj lansirao iz OFK Beograda. Kaluđerovićev dolazak bi bio i najjeftinija varijanta za klub sa Marakane.

Jasno je da finansijske mogućnosti Crvene zvezde sužavaju krug kandidata i ne treba očekivati da klub odmah angažuje napadača dok detaljno ne prečešlja tržište i sagleda ponude i sopstvene mogućnosti. Ipak, Lalatović bi pred drugi deo sezone mogao da dobije jednog ili dvojicu golgetera koji bi zaoštrili konkurenciju Joviću i Despotoviću.


tagovi

Andrija KaluđerovićFK Crvena zvezdaGbolahan SalamiPetar OrlandićSrbijaSuperligaZvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara