""
""

To se čekalo 20 godina! Zvezda je gospodar srpskog vaterpola!

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.13. | 21:11

U fenomenalnom ambijentu i fantastičnom meču na Tašmajdanu, crveno-beli u petom meču finalne serije savladali Radnički sa 9:7 i osvojili treću titulu u klupskoj istoriji

Dve decenije se čekalo na ovo! U vaterpolo spektaklu retko viđenom u poslednjih par godina, dostojnom završnici Lige šampiona, Crvena zvezda je savladala Radnički sa 9:7 i po treći put u istoriji postala nacionalni šampion! Crveno-beli delfini su iskoristili prednost domaćeg terena i fantastičnu podršku Delija i u petom meču finalne serije oborili na pleća šumadinski drim-tim. Utakmica koja će definitivno ući u istoriju srpskog vaterpola... 

Izabrane vesti

Od početka meča je bilo jasno ćemo gledati pravi rat u bazenu. Odbrane nisu birale sredstva da zaustave rivala, pritisak sa obe klupe je bio ogroman, a navijači Zvezde su sjajnim navijanjem napravili neviđenu atmosferu za jedan vaterpolo duel. Prve violine Zvezde su zaustavljene, ali su zato šansu iskoristili Avramović i Vapenski koji su postigli po jedan gol. Ali, na drugoj strani je vaterpolo majstor Vanja Udovičić držao Sumadince u egalu, pa je prva četvrtina završena 2:2.

U drugoj četvrtini je blistao Šefik, a golove postizali Vapenski i Strahinja Rašovića. Na 4:2 su proključale tribine na Tašu. Ipak, hrvatski internacionalac Damir Burić je golom na isteku drugog kvartala ostavio Radnički u igri.

Kragujevčani su bolje otvorili drugo poluvreme i neverovatnim lobom mladog Đorđa Filipovića izjednačili na 4:4. Ipak, uzvratila je Zvezdina mlada nada Ranđelović i vratio crveno-vele u prednost. Novo izjednačenje je doneo Ćirić. A, onda je Viktor Rašović stupio na scenu i sa dva gola odveo Zvezdu na 7:5. Izgledalo je kao da je sve gotovo...

Međutim, proradile su zvezde Šumadionaca. Ćirić i Zloković su istopili dva gola prednosti Zvezde. Radić je sjajno branio i ušlo se u spektakularnu završnicu. Vaterpolo najviše klase. Vaterpolo kakav se samo igra u Srbiji!

Živci su bili napeti kao strune, a Delije su dodavale decibele. Čekalo se ko će prvi da „pukne“. A, onda je usledio gol koji je prelomio titulu. Konačno se Pijetlović izborio za poziciju, izdržao pritisak rivala i sjajnim golom odveo Zvezdu na 8:7. Radnički je uprskao poslednji napad, a onda je Nikola Rađen stavio pečat na titulu i doneo neopisivo slavlje na tribinama Taša.

Bakljada na tribinama i navijači u bazenu za veliku crveno-belu žurku. Vaterpolisti Zvezde su pokazali da su ove sezoni apsolutni gospodari ovog sporta u Srbiji, osvajanjem duple krune. Iako su tokom većeg dela sezone sezone bili ophrvani finansijskim problemima, nisu primali platu, iscrpeli su i poslednji atom snage u ovoj neverovatnoj finalnoj seriji i doneli trofej u vitrine. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

Boris VapenskiDenis ŠefikSrbijaStrahinja RašovićVanja UdovicicvaterpoloVK Crvena zvezdaVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara