""
""

Todorić: Igrači nisu dolazili jer su znali da neće biti plaćeni; Berić: Nismo u blokadi - to je odlično!

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.09.15. | 14:24

"Ovaj sadašnji tim će pretrpeti određene promene, pravićemo ih i u hodu, ali verujem da će s vremenom sve biti dobro", rekao je Petar Božić

Čuveni kapiten Partizana Petar Božić i zvanično je danas promovisan u novog trenera Parnog valjka, a s njim Čedomir Vitkovac je predstavljen kao prvo pojačanje kluba iz Humske. 

Izabrane vesti

Ali baš kao što je bilo najavljeno nešto ranije u tekstu koji ste već imali priliku da čitate na portalu MOZZART Sport, nova imena će uskoro doći u Partizan. 
"Sama činjenica da nismo u blokadi je već veliki korak, bili smo pred ozbiljnom blokadom sa svih strana. Zasad je to rešeno, pojavila se svetlost na kraju tunela", rekao je Miroslav Berić, a na njegove reči nadovezao se i dugogodišnji direktor Partizana Dragan Todorić:
"Čim sam ovde znači da sam optimista. Da nisam ne bih bio ovde... Partizan je stvarno došao u težak period, najteži otkad sam u klubu, a to je 40 godina. Sve ovo u poslednjih 10 dana što se desilo daje mi nadu da mislim da smo uspeli u poslednji čas da dovedemo čoveka koji će svojim imenom i prezimenom ozbiljno ući u priču, a već neki rezultati se vide. Nadam se da ćemo ove godine uspeti da konsolidujemo klub, Partizan mora da povrati imidž koji je imao ranije. Maltene nijedan igrač nije hteo da dođe jer je znao da neće moći da dobije ono što je potpisano. Od sad moraju da se izvršavaju obaveze prema igračima. Da za godinu, dve dana budemo na onom niovu na koji su svi navikli", poručio je Todorić, koji je na šaljiv način istakao da neće u skoriju penziju:
"
Ne, imam fore jos četiri godine do penzije. Nadam se da ćemo se gledati još toliko, a i novi zakon mi ide naruku, a-ha-ha".

Kada su u pitanju pojačanja iz inostranstva, Berić je otkrio kakva je tu situacija. 
"U ovom trenutku je u priči samo jedan stranac, ali to još nije završeno. Trener već danima skautira potencijalna pojačanja. Nije lak posao da se nađe kvalitetan igrač, a da ujedno bude i jeftin, a i tajming je loš", istakao je Berić, a svoje viđenje dao je i trener Petar Božić:
ekamo raspored dešavanja u Americi, sužen je izbor s obzirom na momenat".

Mladi trener objasnio je da je ekipa morala da otkaže učešće na turniru u Bratislavi kako bi imala više vremena za trening, ali da će sigurno igrati prijateljski meč u Atini sa Panatinaikosom (23. septembar), a potom i turnir u Francuskoj, koji organizuje NBA as Toni Parker. Božić je potom dodao i da su "netačne vesti oko statusa Miloša Koprivice", odnosno da krilni košarkaš trenira sa ekipom i da je registrovan kao igrač Partizana.
"Sada imamo 11 igrača pod ugovorom, bilo je i dosta momaka na probi od početka priprema. Spisak se kasnije smanjio, ali hvala svima koji su bili ovde. Ovaj sadašnji tim će pretrpeti određene promene, pravićemo ih i u hodu, ali verujem da će vremenom sve biti dobro".

Usledio je i komentar vezan za dolazak mladog Adina Vrapca.
"Vrabac je sinoć došao na probu, tu je iz mlađih kategorija i Sloba Jovanović, na probi je i Magdevski, Kosta Perović me pitao da li može da trenira sa nama, na probi je i Silađi.

Božić je otkrio i da bi Edo Murić mogao da se vrati na teren tek početkom ili polovinom decembra, dok Mihajlo Andrić ima još tri i po nedelje oporavka.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Petar BožićFK PartizanMiroslav BerićMihajlo AndrićJadranska ligaEdo MurićDragan Todorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara