""
""

Tomić o precrtanima: Neki nisu tu zbog Evrope

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.01.16. | 09:59

"Aposlutno je nemoguće da svi budu zadovoljni izborom, to je na nivou magije", rekao je trener Partizana pred put na Kipar

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta sa Kipra)

Izabrane vesti

Oprečne komentare, na društvenim mrežema, forumima i među poklonicima fudbala, nastale posle obelodanjivanja imena igrača koje vodi na pripreme na Kipar, Ivan Tomić komentariše u stilu srpske narodne priče "Svetu se ne može ugoditi".

Jedni podržavaju trenera Partizana što je na skraćenom spisku fudbalera, na koje računa u ovom trenutku, ostavio decu iz podmlatka i(li) Teleoptika, ali deo ne može da se saglasi sa činjenicom da ne računa na, na primer, Filipa Kneževića, NIkolu Trujića, Stefana Aškovskog, Lazara Ćirkovića...
"Aposlutno je nemoguće da svi budu zadovoljni izborom. To je na nivou magije. Na spisku ima 28 fudbalera, logično je da to izazove i pozitivne i negativne komentare, međutim, postoje razlozi zbog kojih sam se odlučio na ovaj korak", konkretno je pričao Ivan Tomić, jutros oko 8.30, malo pre poletanja ekspedicije srpskog prvaka na mediteransko ostrvo.

Čini se da je najveće iznanađenje izostavljenje Filipa Kneževića, posle prvog mandata neće dobiti šansu ni u drugom, iako je jesenas bio verovatno najbolji igrač Borca i očekivalo se da potencijal pokaže i među crno-belima.
"Filip apsolutno nije sporan kao igrač. Sa njim sam obavio kvalitetan i iskren razgovor, baš sam ja želeo da se vidimo i ispričamo. Predočio sam mu moje zamisli, mislim da smo se razišli korektno. On je sjajan igrač i zrela osoba. Shvatio je... Iako i ja shvatam da bi svi želeli da budu ovde".

Tomić, ipak, uverava da Filip Knežević nije precrtan.
"Knežević je pod ugovorom sa Partizanom koji važi do leta. Ne isključujem bilo koju mogućnost do početka sezone, niko ne zna šta će se dešavati, hoće li biti odlazaka, upravo na poziciji koju on pokriva. Videćemo".

Osim Kneževića, Tomić na pripreme nije poveo ni Aškovskog, iza koga je dobra seozna u Novom Pazaru, Trujića, koji nikad nije ni dobio pravu priliku u Humskoj 1, a ono malo minuta je redovno pretvarao u golove ili asistencije, kao ni Ćirkovića, koji je pre samo godinu dana vredeo 1.200.000 evra, a sad ga nema "ni na mapi".
"Ne bih dalje širio priču o imenima. Činjenica je da Partizan ima 47 igrača pod profesionalnim ugovorom ili onih koji su iz podmlatka priključeni prvom timu. Neke odluke smo morali da donesemo, radi što funkcionalnijeg treninga. Trenirali smo zajedno 12 dana i na osnovu svega viđenog u tom periodu odlučio sam se za ovaj izbor. Valja imati na umu činjenicu da na proleće nećemo imati evropskih utakmica, da se pojedine karakteristike  igrača se ne uklapaju u ono što nas čeka u Superligi i Kupu Srbije, jer im možda više odgovara igranje u Evropi".

S druge strane, Ivan Tomić je ostao dosledan stavu izrečenom na promociji, da će šansu dati Partizanovoj mladosti, a činjenica da je na Kipar poveo Jovičića, Stevanovića, Milenkovića, Golubovića, Birmančevića, Vlahovića i Jovanovića pokazuje da vodi računa o budućnosti kluba.
"Isključivo od njih zavisi ko će i dokle ostati u konkurenciji za prvi tim. Na pripremama će svi dobiti šansu. Apsolutno ne isključujem mogućnost da se neko od njih tokom proleća primakne konkurenciji za najboljih 11. Ili bude među njima. Valja biti obazriv sa mladima, početni deo priprema odradili su bez greške, ali je očekivati da u nekom trenutku, padnu", obrazložio je šef stručnog štaba Partizana.

(foto: MN Press)


tagovi

zimske pripremeSuperligaSrbijaFK PartizanKiparIvan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara