""
""

Torinov mamac za bogataše: Belotiju se podiže klauzula! Biće između 60.000.000 i 80.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.11.16. | 14:07

Da li će se neko "upecati"

Torino nastavlja da ređa pobede, Andrea Beloti da rešeta mreže, a prvi čovek kluba Urbano Kairo zadovoljno da trlja ruke. Prva udarna igla Torina je sa 10 pogodaka na deobi prvog mesta na listi najboljih strelaca Serije A zajedno sa Edinom Džekom i Maurom Ikardijem.

Izabrane vesti

To, naravno, poslednjih nedelja izaziva brojne inostrane klubove da sve češće posmatraju utakmice Bikova, a posebno momka koji pravi ozbiljan proboj ka zvezdama evropskog fudbala. Ako ništa drugo, u ovom trenutku je sigurno da će Beloti biti jedna od najvećih zvezda nadolazećeg prelaznog roka, u kojem nekoliko klubova planira da se dočepa njegovog parafa. 

Na prvom mestu je Mančester junajted, a Žoze Murinjo je navodno kontaktirao ljude iz Torina i raspitao se za cenu 23-godišnjeg golgetera. A imao je šta i da čuje - cirka 50.000.000 evra. To, međutim, ne znači da je to krajnja cena kojom će se zadovoljiti na severozapadu Italije. 

Naime, Tutosport u današnjem štampanom izdanju donosi jednu sasvim pouzdanu informaciju, o kojoj se pomalo i govorilo u poslednje vreme. List koji je dobro upoznat sa dešavanjima u dva torinska kluba javlja da je Urbano Kairo već razgovarao sa Belotijem i da će u narednim danima biti napravljena manja korekcija postojećeg ugovora. Dužina će ostati ista, do juna 2020. godine, a ono što će se promeniti jeste otkupna klauzula. I to, opet, njen deo. Onaj posvećen stranim kupcima. Jer za italijanske mušterije cena će ostati 50.000.000 evra, dok će za one izdašnije ona ići na sumu između 60.000.000 i 80.000.000 evra. 

Naravno, biće to ozbiljan mamac za engleske klubove, inače poznate po tome da vole da budu „lake ruke“ po pitanju keširanja novca za obeštećenje. 

Osim Junajteda za Belotija je zainteresovan i Everton, koji je čak imao svoje skaute na poslednja dva Torinova meča. Ova priča mogla bi da bude povezana sa sve češćima glasinama o tome da će Romelu Lukaku napustiti Gudison ove zime, a Everton bi na prodaji odličnog Belgijanca mogao da zaradi i preko 80.000.000 evra. 

Doduše, Evertonovi skauti navodno su posmatrali i Belotijevog saigrača Danijelea Baselija, a Ronald Kuman je čak dobio i pozitivne kritike na njegov račun. 

Dakle, mogao bi to da bude ozbiljan posao za obe strane. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andrea BelotiDanijele BaseliEngleskaEvertonEvropaItalijaPremijer ligaSerija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara