Totalni haos u Palermu: Klub prodat posle dva meseca za deset evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.02.19. | 19:15

Ne zna se ni ko pije ni ko plaća na Siciliji...

Italijanski drugoligaš Palermo uplovio je u još veći haos, a nakon što je britanska kompanija Sport Kapital Grup obelodanila danas da je prodala klub saradnicima nekadašnjeg predsednika Mauricija Zamparinija.

U saopštenju objavljenom na sajtu ovog kluba navodi se da je firma sa Ostrva odustala od namere da potpuno otkupi klub sa Sicilije. Zamparini im je prodao Palermo u decembru 2018. godine, ali izgleda da Kapital Grup ništa nije platio pa bivši vlasnik namerava da ih tuži.

Izabrane vesti

Predstavnik firme Klajv Ričardson bio je predsednik Palerma zajedno sa Emanueleom Fasileom, koji je obavljao ulogu prvog operativca, ali su se i oni posvađali i optužili jedan drugog za obmanu oko finansijske situacije.

Klub je sada prebačen u vlasništvo izvesne gospođe Danijele De Anjeli, inače bliske saradnice Mauricija Zampoarinija, a prema navodima lokalnih medija britanska firma joj je prodala klub za samo 10 evra.

Zamaprini ne može da preuzme opet Palermo, pošto je već neko vreme u kućnom pritvoru zbog pranja novca, pa će funkciju predsednika preuzeti Rino Fuski kojeg su Britanci smenili u januaru nakon preuzimanja kluba sa Siciilije.

Foto: Palermo


tagovi

Mauricio Zamparini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara