""
""

Totenhem kupio napadača za 20.000.000 evra! Plus kao Suarez ili minus kao Alves, Kežman, Depaj...

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.07.16. | 12:45

AZ Alkmar napravio najveći transfer u klupskoj istoriji a navijačima Sparsa nije svejedno kada su čuli da dolazi najbolji strelac Holandije

Konačno je završena i transfer saga oko Vinsenta Jansena. Posle višenedeljnih pregovora, najbolji strelac AZ Alkmara i holandskog šampionata u prethodnoj sezoni se se preselio u Totenhem.

Izabrane vesti

Tvrdoglavost i upornost AZ Alkmara se isplatila, pa su ostavrili najveći i najisplativiji transfer u klupskoj istoriji. Jedan od najvećih u istoriji holandskog fudbala. Jansenova prodaja u Totenhem za 20.000.000 je šesta na lestvici najskupljih prodaja iz holandskog prvenstva. Holandski klub je Jansena prošlog leta platio 500.000 evra, a sada je zaradio 40 puta veću sumu. To se zove psoao...

Prva Totenhemaova ponuda od 14.000.000 evra je odbijena. Potom i druga od 18.000.000 evra. AZ Alkmar je insistirao na 20.000.000 i na kraju je to Totenhem i platio. Izgledalo je u jednom trenutku da će ceo posao propasti kada je odbijena druga ponuda Sparsa, ali Holanđani nisu belfirali i ostali su pri svom stavu. Na kraju je Totenhem platio ono što se tražilo.

Totenhem je konačno doveo adekvatnog partnera Hariju Kejnu u napadu. Makar tako izgleda. Jansen ima 22 godine, a prethodne sezone je dao 27 prvenstvenih golova na 34 meča. Međutim, navijači i javnost imaju razloga i da budu spektični. Engleski klubovi se prethodnih godina nisu baš usrećili dovođenjem najboljih strelaca iz Holandije.

Ostrvska javnost podseća na dolaske Alfonsa Alvesa, Mateje Kežmana, Džozija Altidora, Memfisa Depaja...

Upravo je AZ Alkmar prodao Sanderlendu Altidora za 10.000.00 evra da bi se Amerikanac pokazao kao totalni promašaj. Podsetimo se i Alfonsa Alvesa koji je bio najskupkji igrač u istoriji Midlzbroa, a pokazao se kao totalni promašaj pošto je za dve godine dao samo 10 golova. Ni Mateja Kežman se nije proslavio na Ostrvu. Iako tri puta najbolji strelaca Eredivizije, u Čelsiju je dao samo sedam golova na 41 utakmici. Očajan utisak u prvoj sezoni je ostavio i Memfis Depaj. Došao je u Mančester Junajted kao najbolji strelac Eredivizije i najskuplje plaćeni igrač te lige, a nije pokazao ništa.

U Totenhemu se nadaju da Jansen neće biti ta priča i da će krenuti stopama Ruda Van Nistelroja, Dirka Kajta ili Luisa Suareza koji su došli iz Holandije kao najbolji strelci, a potom pružili nezaboravne partije u dresovima svojih novih klubova.

(FOTO: Action images)


tagovi

Vinsent JansenPremijer ligaletnji prelazni rok 2016HolandijaEvropaEredivizijaEngleskaAZ Alkmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara