Totenhem u polufinalu Liga kupa! Dva gola s istom matricom i šmekerski lob Alija, posle je opasno iznervirao Džaku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.12.18. | 22:45

Bilo je varnica, ali Pevci zasluženo idu dalje

Jedan tim iz Severnog Londona ispada, drugi ide u polufinale Liga kupa! 

Za razliku od onog spektakularnog meča pre samo dve sedmice i uraganskom udaru Arsenala na Emirejtsu, ovog puta se pobedi sladio Totenhem - 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Bilo je i sada mnogo dobrih stvari, lepih poteza i pogodaka, ali su i sevale varnice! Granit Džaka je u finišu utakmice izgubio živce zbog, doduše, pomalo nesportskih poteza Delea Alija kada je iz ofsajda nastavio akciju, predriblao Petra Čeha, pa čak i zatresao mrežu, iako je sudija Džonatan Mos uveliko svirao prekršaj pravila. U trenutku kada je Ali ubacivao loptu u nebranjenu mrežu na njega je natrčao Granit Džaka, odgurnuo ga i onda mu uputio nekoliko teških reči. Englez se nije osvrtao na ono što švajcarski reprezentativac ima da mu kaže, iako mu se ovaj unosio u lice, čak ga i vukao za dres. Ali je zbog ovoga dobio žuti karton, dok to nije bio slučaj za Džaku, koji je i nekoliko minuta ranije divljao na terenu i tada dobio opomenu. 

Ali je ipak bio autor najlepšeg pogotka na utakmici. Tačno pred istek punog časa igre, mladi ofanzivac dobio je strašnu loptu Harija Kejna u prostor, posle čega je on šmekerskim potezom lobovao Čeha i postavio konačni rezultat utakmice. Cela akcija počela je od dalekog ispucavanja Totenhemovog golmana Paula Gazanige, čime je odlično pronašao Kejna, a onda je usledila razarajuća lopta u prostor posle čega je Ali majstorski završio akciju.

Zašto je ovo važno? Zato što je i prvi gol postignut kroz istu matricu! Ali je ovog puta imao ulogu asistenta posle Gazaniginog ispucavanja iz igre, a onda je gotovo na identičan način kao njemu Kejn posle uputio loptu duboko u prostor za Hjong Min Sona, koji je bio maksimalno siguran u realizaciji napada u 20. minutu.

U polufinalu Liga kupa još su i Čelsi, Mančester Siti i Barton. Svi će želeti engleskog niželigaša za protivnika u nastavku takmičenja...

USKORO OPŠIRNIJE...

Foto: Reuters


tagovi

Hjong-Min SonDele Ali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara