""
""

Tragedija u Obrenovcu nije zaobišla ni Orlove: Porodice Đuričić, Obradović i Radovanović ostale bez krova nad glavom!

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.05.14. | 09:49

Potresne priče trojice reprezentativaca Srbije

Kataklizma koja je zahvatila dobar deo Srbije, a naročito Obrenovac nije izbegla ni srpske sportiste, koji su u opštem haosu koji je nastao zbog nezapamćenih poplava izgubili krov nad glavom. Tačnije, njihove porodice koje žive u preplavljenom srpskom gradu na svega 25 kilometara od Beograda.

Filip Đuričić, Ivan Radovanović i njegov imenjak Obradović dele sudbinu Obrenovčana, koji su posle nemilih događaja ostali bez svega što su godinama stvarali.
"Sve je uništeno, poplavljeno. Kuće u kojoj sam odrastao više nema. Bratove kuće takođe nema. Ma važno mi je samo da su svi živi, sagradićemo opet. Vraćam se ovih dana u Srbiju, jedva čekam da vidim poorodicu", rekao je Ivan Radovanović za Informer, a potom nastavio:
"Sada je sve dobro, živi su i zdravi. Bilo je baš dramamtično u petak na subotu. Poslednji kontakt sa mojima imao sam oko jedan sat posle ponoći. Potom je veza pukla i onda ništa do jutra. Nisam znao ni gde su, ni kako im je, ni da li su živi. Roditelji, baba, ujak, ujna, teča, tetka, sestra, brat... Celu noć sam probdeo budan uz TV i internet i pokušavao da saznam šta se dešava. Ujutru kad su mi se javili, pao mi je kamen sa srca. U subotu su evakuisani iz Obrenovca, a u nedelju ujutru smešteni u Beograd", dodao je fudbaler Kjeva, koji je čak istakao da je želeo da se pokupi i ode iz Italije, ali je odlučio da ostane i profesionalno odradi posao do kraja. Klub mu je ponudio svaku vrstu pomoći.

Izabrane vesti

Bivši reprezentativac Srbije Ivan Obradović uspeo je da evakuiše porodicu u poslednjem momentu i smesti ih u svoj stan.
"Ja spavam kod druga. Dobro je, bitno je da su živi i zdravi. Obišao sam porodičnu kuću u Zabrežju, donja polovina je poplavljena, prvi sprat je u redu. Nažalost, ovo će ostaviti teške posledice po ljude iz Obrenovca", kaže Obradović za Informer, koji je istakao da će se aktivno uključiti u akciju pomoći onima koji su izgubili domove.

Za isti list govorio je i fudbaler Benfike na pozajmici u Valjadolidu, Stefan Mitrović, koji je otkrio da je u stalnom kontaktu sa Filipom Đuričićem
"Rekao mi je da mu je kuća potpuno poplavljena, da je praktično cela pod vodom i da ne može više da se živi tamo. Srećom, na vreme je porodicu sklonio kod sebe u Portugaliju", objasnio je Mitrović, koji je rekao i da je španska javnost dobro reagovala na akciju Valjadolida, a da su njegovi saigrači dobili informaciju vezanu za fondaciju Dejana Stankovića, pa će mnogi od njih preko nje uplatiti novac za pomoć Srbiji.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFilip ĐuričićPoplaveKatastrofa u SrbijiIvan RadovanovićIvan Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara