"Lale se ispromašivale"
"Lale se ispromašivale"

Trebalo je sedam, postignut je samo jedan - Paločević matirao magičnog Danbija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.07.16. | 21:55

U Vels sa golom prednosti posle 1:0 protiv Konahsa na Karađorđu

Lale se ispromašivaleŠpic - pod hitno! Uspeo je Nenad Lalatović sve ostalo da skocka, ali jednostavno - nema nikog da je umuva u gol. Pa će Vojvodina na revanš sa Konahs Kvejom u Vels poneti samo jedan gol prednosti, iako ne bi bilo nepravedno ni da je utakmica na Karađorđu završena sa pet golova u mreži gostujućeg tima. Ovako, zaslugom Aleksandra Paloćevića u 86. minutom - 1:0 na Karađorđu.

Više golova nije bilo i zato to što Novosađani u odsudnim trenucima nisu uspevali da loptu usmere tamo gde je trebalo, ali pre svega zbog toga što je među stativama Konahsa bio Džon Danbi u koga večeras kao da je ušao duh Lava Jašina lično. Iskusni golman je, naime, bio toliko bravurozan da mu se uprava kluba ne bi dovoljno odužila ni kad bi mu ispred stadiona podigla spomenik. Činilo se dobrim delom meča da ni muva večeras ne bi prošla pored Danbija.

Izabrane vesti

Na kraju su prošle dve, ali ta prva je bila posle šuta Nikole Trujića iz 15. minuta kada je sudija Aleksej Nikolajev zbog navodnog prekršaja poništio pogodak Vošinog krilnog fudbalera na privremenom radu na poziciji centralnog napadača. A da to baš i nije tako mala promena videlo se u svim kasnijim Trujićevim pokušajima. Kao šilo je prolazio kroz očajnu odbranu Konahsa, ali realizacija - nije bila dobra.

FOTKA DANA: Vošo, pa kako nije 10:0?

U 22. minutu prvi zicer, u 43. ga je iznenadio odbitak posle stative koju je uzdrmao Filip Malbašića, pa je sa peterca omašio prazan gol, u 59. ponovo jedan na jedan sa Danbijem i još jedan trijumf golmana velškog tima... A u međuvremenu opasni pokušaji Darka Puškarića, Aleksandra Paločevića, Siniše Babića, Dejana Melega, Novice Maksimovića... Nije vredelo. Na trenutke se činilo da Vojvođani ne bi zatresli Danbijevu mrežu ni da je svih 11 jedan za drugim šutiralo penal.

Sve dok u 86. minutu Maksimović nije poslao sjanu loptu ka Paločeviću, koji se između Konahsovih defanzivaca ušunjao u kazneni prostor Velšana i tukao sa nekih 12 metara nešto iskosa.. .Lopta je zakačila nogu jednog defanzivca Konahsa i - verovali ili ne - prevarila Danbija.

Dobra okolnost za novosadske crveno-bele je ta što se večeras i te kako videlo da Konahs jednostavno nije Vošin nivo i da teško da bi mogao da je eliminiše i da kod kuće kreće sa golom prednosti, a ne zaostatka. Uostalom, kako drugačije objasniti da je prema grafici RTV-a Vojvodina sve vreme imala posed lopte veći od 80 odsto, te da je jedini šut gostujući tim uputio u 77. minutu kada je Majkl Vajld jednu kontru šmekerski završio pokušajem loba spoljnim delom kopačke.  

Otišla je ta lopta jedno deset metara od stative...

VOJVODINA - KONAHS 1:0 (0:0)
/Paločević 86’/

Stadion: Karađorđe;
Sudija: Aleksej Nikolaev (Rusija)

VOJVODINA (4-3-2-1): Kordić – Lakićević (od 58. Jovančić), Miletić, Puškarić, Antić – Maksimović, Paločević, Meleg, Malbašić (od 82’ Zličić), Babić (od 58. Ašćerić) – Trujić.
KONAHS (4-1-4-1): Danbi – Bejns, Korni, Horan, Smit – Harison, Šort, Morisen, Dž. Oven (od 90’ M. Oven), Vulfi - Vajld (od 81’ Dejvis).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaSrbijaLiga EvropeKonahsAleksandar Paločević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara