"Aleksis Sančez"
"Aleksis Sančez"

Tri laka komada i Sančezova bomba otvorili Vengeru vrata istorije: Arsenal demoliorao Vilu za pehar FA kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.05.15. | 20:19

Ubedljivih 4:0 na Vembliju i šesti trofej za francuskog stručnjaka u FA kupu

Aleksis SančezDžordžu Remziju trebalo je 42 godine na klupi Aston Vile da bi u trofejnu vitrinu šest puta unese pehar FA kupa. Arsen Venger je taj rekord izjednačio za "svega" 19 pošto je Arsenal golovima Tija Volkota, virtuoza u kopačkama Aleksisa Sančeza, Pera Mertezakera i Olivijea Žirua na Vembliju pregazio baš Remzijevu Vilu sa 4:0 i 12. put u klupskoj istoriji prigrlio titulu najboljeg u najmasovnijem ostrvskom takmičenju.

Prvi put u poslednjih osam godina, a toliko se finale FA kupa igra na novom Vembliju, da je jedan tim do "srebrnine" došao sa razlikom većom od jednog gola. Večeras je bilo trenutaka u kojima se sticao utisak da su Tobdžije mogle da daju koliko su želele. Aston Vila prosto nije bila na nivou.

Izabrane vesti

Odolevala je doduše do 40. minuta, ali kada je Volkot volejčinom probio led za svoj sedmi gol na sedam utakmica koje je ove sezone počeo u startnoj postavi Arsenala jedina dilema bila je kada će se londonski tim smilovati.

Nažalost po Vilu to se nije desilo do poslednjeg sudijskog zvižduka koji je ispratio Žiruov pogodak za konačnih 4:0. Prem toga se u strelce upisao i Per Mertezaker, ali je najlepši potez utakmice svakako viđen u 50. minutu kada je Aleksis Sančez na nekih 20 metara od protivničkog gola raspalio po lopti toliko jako da je Šaj Given ne bi ukrotio ni šatorskim krilom.


Ove sezone Čileanac je postigao ili namestio čak 36 Arsenelovih golova (24 pogodaka 12, asistencija). Takvog igrača Venger čeka još od sezone 2012/2012 kada je Robin van Persi brojao do 46. I Vengeru polako ponestaje opravdanja. Navijači traže titulu. Dosta je više bilo "alibi" trofeja.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tio VolkotPremijer ligaPer MertezakerOlivije ŽiruFA kupEvropaEngleskaAston VilaArsenalArsen VengerAleksis Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara