""
""

Tri meseca bez Modrića: Isko, Kedira ili Iljara?

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.11.14. | 13:14

Real će na ime obeštećenja za povredu hrvatskog veziste inkasirati 1.800.000 evra, a na italijanskom treneru je da opet nađe model kako da amortizuje izostanak jednog od nosilaca igre

Ako nekom pada na mrak na oči kada dođu reprezentativne pauze, onda su to najveći evropski klubovi poput Real Madrida, Barselone, Bajerna, Čelsija… Oni daju najviše igrača u nacionalne timove širom planete, najteže ih pogađa „FIFA virus” kako nazivaju tu pojavu i samim tim imaju veći rizik da im se povredi neki od fudbalera.

Izabrane vesti

Najnoviji primeri je Realov Luka Modrić koji je slomio potkoleničnu kost u duelu Hrvtske i Italije i očekuje ga tromesečna pauza. Hrvat je jedan od najstandardnijih igrača Kraljevskog kluba ove sezone i nezamenjiv šraf u mašineriji Karla Ančelotija.

Ako je za utehu Madriđanima, FIFA će im na ime kompenzacije za povredu isplatiti 1.800.000 evra. Reč je o programu osiguranja koji je potpisan između klubova i svetske kuće fudbala po kojem FIFA mora da isplati obeštećenje ako igrač zbog povrede na reprezentativnim obavezama pauzira duže od 28 dana. Tako je Real već inkasirao dva miliona evra od FIFA zbog povrede Samija Kedire prošle godine u prijateljskom duelu Nemačke i Italije. Takođe igranom na San Siru.

Međutim, prebogatim Madriđanima ovih 1.800.000 evra neće značiti koliko bi im Modrić značio na terenu. Sada je Ančelotiju da pronađe dobitnu formulu za pobednički ritam bez Modrića. Kraljevići su u neverovatnoj seriji od 13 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. Ančelotija još tri trijumfa u nizu deli od obaranja klupskog rekorda koji drže Munjoz i Murinjo.

Većinu tih pobeda je ostvario bez Gereta Bejla u timu i po ko zna koji put pokazao da je trenerski kameleon kojem ni povreda tako bitnog igrača kao što je Bejl ne može da naruši koncepciju. Ančeloti se majstorski snalazi u tim situacijama, a u slučaju Bejlovog odsustva je pobedio sa odlukom da rehabilituje Iska i pređe na sistem sa četvoricom fudbalera na sredini terena.

Sada je pitanje: Ko će zameniti Modrića?

Isko je šansu posle Bejlove povrede iskoristio na perfektan način i potpuno oduševio Realovu publiku koja ga je u jednoj anketi izabrala za najboljeg španskog fudbalera u ovom momentu. Međutim, Isko igra ofanzivnije i bliže golu rivala od Modrića. Nema te plejmejkerske sposobnosti da iz dubine gradi igru kao Hrvat. Takav igrač je bio Ćabi Alonso, ali Real ga se odrekao. Sada će uloga bajpasa u timu preći na Tonija Krosa. Ančeloti ne voli sisteme bez jednog veziste koji plejmejkeru čuva leđa, kao što je bil slučaj sa Gatuzom i Pirlom u Milanu.

Zato je realna opcija da će povreda Modrića uvesti Kediru ili Iljaramendija u startnu postavi.

Kedira je bio Ančelotijev miljenik u prošloj sezoni, ali su se prošlog leta izdešavale neke čudne stvari oko produženje ugovora i Nemac je naljutio Pereza i ljude u Realu. Zato bi Iljaramendi mogao da najviše profitira zbog Modrićevog odsustva. Momak koji je pre godinu i kusur dana došao na Bernabeu kao jedan od najvećih talenata španskog fudbala bi sada konačno mogao da dobije pravu priliku. Kao što je Isko čekao na svoju šansu, tako bi sada Iljaramendi trebalo da pokaže da li je ravnopravan član zvezdanog tima španskog velikana.

U ovom momentu, Iljaramendi ima lakšu povredu i pod znakom pitanja ze gostovanje Eibaru. U tom slučaju Kedira je jedina opcija za Ančelotija. Ali kada Iljaramendi bude potpuno zdrav, mogao bi da dočeka šansu karijere. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Asijer IljaramendiEvropaIsko AlarkonKarlo AnćelotiLuka ModrićPrimeraReal MadridSami KediraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara