""
""

Turski marš na ozbiljan kvalitet: Derdijok, Lav, Bulut, Sigtorson...

Vreme čitanja: 4min | sre. 31.08.16. | 07:50

Jesu u senci liga petice, ali turski klubovi se pošteno otvorili u ovom prelaznom roku

Pršti na sve strane u smiraj prelaznog roka. Premijerligaši su već probili milijardu evra, aktivni su i Italijani, Španci, Nemci, Francuzi i Holanđani, a ništa manje interesantno nije ni u Turskoj. Za razliku od "liga petice" u kojima može da se pogleda dobar fudbal, gde fudbaleri mogu da napreduju, Turcima je glavni adut - novac. A igrači se preterano ne žale zbog toga. Dokle god mogu da obezbede svoju egzistenciju, igraće i u Kini, Turskoj, pa i na Marsu ako treba. Pa, da krenemo koji su to sve transferi ozvaničeni poslednjih nedelja prelaznog roka.

EREN DERDIJOK

Izabrane vesti

Švajcarski napadač stigao je u Galatasaraj petog avgusta. Potpisao je trogodišnji ugovor. Na račun Kasimpaše je leglo 4.000.000 evra. Nema sumnje da će biti od velike pomoći Galati s obzirom na to da ima široko internacionalno iskustvo. Igrao je za Bazel, Bajer Leverkuzen i Hofenhajm. U Kasimpaši je protekle sezone postigao 13 pogodaka na 31 utakmici. Njega je, kako je i sam rekao, tražio još jedan klub čije ime nije želeo da otkrije, ali ni u jednom trenutku nije imao dilemu da li da potpiše za Galatu.

DENIS ALIBEK

Teško da je bilo kome promakla senzacija koju je priredila Astra u Londonu savladavši Vest Hem u plej-ofu za Ligu Evrope. Stoga, ponuda na stolu rumunskog kluba za Denisa Alibeka od Galatasaraja i Istanbula ne treba da čudi. Astra traži 3.000.000 evra, a za njega se raspituju i Makabi Tel Aviv i varšavska Legija.

KOLBEJN SIGTORSON

I on je rešio da okuša sreću u Turskoj. Centarfor koji je pogodio protiv Francuske i Engleske na Evropskom prvenstvu stigao je u Galatu na jednogodišnju pozajmicu iz Nanta koji će zaraditi 700.000 evra. Nije Sigtorson došao u Malu Aziju iz prevelike ljubavi, već se naslućuje da je osnovni motiv novac. Primaće 1.200.000 evra godišnje, a uz to će Lavovi moći da ga otkupe za 4.000.000 evra. Znamo da Turcima pare nisu problem, pa i da promaše sa Sigtorsonom neće preterano žaliti, ali pitanje je koliko on zapravo može da im pomogne s obzirom na to da je za šest sezona u Holandiji i Francuskoj postigao ukupno 49 ligaških golova. Podelite to sa brojem sezona, pa izračunajte koliko je bio efikasan. Biće da je ovo mačka u džaku...

DŽERMEJN LENS

Džermejn Lens je stigao na jednogodišnju pozajmicu u Fenerbahče. Ukoliko na Bosforu budu zadovoljni, moći će da ga otkupe sledećeg leta od Sanderlenda. A nije slučajno što je baš ovog leta došao u Fener. Tamo je Dik Advokat kojeg srpski narod ne pamti po dobrom, ali to nije slučaj s pomenutim Lensom. Ako je verovati statistici, on će procvetati pod iskusnim holandskim stručnjakom. Ovaj ofanzivac je učestvovao u 39 golova (22 pogotka, 17 asistencija) u 56 mečeva pod Advokatom, a njih dvojica su sarađivali u AZ Alkmaru, PSV-u i Sanderlendu.

 UMUT BULUT

Iskusni ofanzivac Umut Bulut (33) provešće narednih godinu dana na pozajmici u svom rodnom Kajzeriju. Upravo su ga Kolbejn Sigtorson i Eren Derdijok istisnuli iz prvog plana. Umut Bulut je pre četiri godine prešao iz Tuluza u Galatu na pozajmicu da bi godinu dana kasnije i trajno potpisao za Lavove. On je za četiri sezone postigao 16 ligaških golova.

ČANER ERKIN

Svima je ova priča bila zanimljiva, samo ne navijačima Intera. Doduše, možda su se i oni smejali, ali od muke. Najavljen je kao veliko pojačanje, a otišao i pre nego što je uspeo nešto da pokaže. Turski levi bek stigao je u Inter prvog jula kao slobodan igrač, ali se po odlasku Roberta Mančinija i dolaska Franka de Bura njegova epizoda u Nerazurima završila.

VAGNER LAV

Brazil-Rusija, Brazil-Rusija-Brazil-Rusija. Posle Kina, pa Francuska i na kraju Turska. Ovako bi mogao da se opiše put Vagnera Lava. Njegovo je vreme odavno prošlo, najbolje partije je pružao u dresu CSKA, a sada će probati da se okuša u turskoj Alanji. Sigurno ne zato što je ljubitelj tamošnjeg fudbala, već mu je sigurno ponuđena ozbiljna lova. On je stigao kao slobodan igrač, a detalji ugovora još uvek nisu poznati.

MUSA SOU

Prodali su ga za 16.000.000 evra, a već sada bi mogao da se vrati nazad. Senegalca pamte po dobrom u Feneru. Postigao je 60 golova na 144 utakmice od 2011. do 2015. godine, doneo je Feneru jednu titulu Superlige i dva domaća kupa. Trenutni ugovor sa Al-Alijem ističe mu 2019. godine, pa nema sumnje da će Arapi želeti da makar povrate novac.


tagovi

Umut BulutTurskaMusa Soumeđunarodni fudbalKolbajn SigtorsonGalatasarajEvropaEngleskaDžermejn LensDenis AlibecČaner ErkinBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara