""
""

U Kaunasu nisu zadovoljni: Ružna pobeda! Nije smelo ovako...

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.17. | 10:24

Ali, prelepa atmosfera

Žalgiris se provukao bez oštećenja posle uvodne runde Evrolige. Da je u Tejloru Ročestiju proradio „zločesti“ sada bi se tekst koncipirao drugačije. Ovako, Žalgiris je u krcatoj Žalgirio Areni slavio rezultatom 78:76, mada su izabranici Šarunasa Jasikevičijusa na kraju bili zadovoljni jedino rezultatom, ne i samom igrom.
"Nije to bila prijatna utakmica za gledanje. U estetskom smislu ružna pobeda, ali ispunili smo glavni cilj - pobedili smo", kaže Aron Vajt, koji je zajedno sa Brendonom Dejvisom imao vatreno evroligaško krštenje.
"Nadam se da će biti još ovakvih utakmica. Potrebno je da učimo iz svake pobede. Uostalom, mnogo je lakše i zabavnije učiti iz meča koji se pobedi. Pronašli smo način, dali smo sve od sebe, svako od nas je zaboravio svoj ego. Ako budemo nastavili da gradimo igru, možemo mnogo da dobijemo", smatra Dejvis

Izabrane vesti

Ni prekaljeni Paulijus Jankunas, čiji su poeni bili presudni u borbi za pobedu, kaže da nije bilo lako, ni zabavno, dobiti ovakav meč.
"Još nismo u najboljoj formi. Nije bilo lako. Imamo dosta novih igrača, a mi stari nismo igrali tako dobro. Nije smelo ovako, ali je dobro što smo pobedili. Uživamo u trijumfu, kao i trener i navijači", kaže Jankunas i nastavlja:
"Nismo imali dovoljno agresije, mnogo smo gledali unapred. Pravili smo i dosta grešaka. Kada napraviš 21 grešku, to nije u redu. Jer, tim greškama smo Zvezdi dali šansu da bude uz nas. Tako nešto se desi, ali nekad ne, ali na kraju je bitna pobeda. Dobro smo igrali odbranu 40 minuta, borili smo se. Bilo je dosta uspona i padova, nije bilo lako".

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvroligaPaulijus Jankunas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara