""
""

Udaraće gromovi na Kopa Amerika: Pipita zapalio San Huan, a Matador Montevideo, ali kakva bruka u Čileu... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.05.16. | 09:49

Argentincima je bila dovoljna jedna majstorija Gonzala Iguaina da slome otpor borbenog i izuzetno čvrstog Hondurasa, Kavani doneo preokret Urugvaju. Veliki šok u Vinja del Maru

Selekcije Argentine i Urugvaja slavile su na generalnim probama pred Kopa Amerika, koji će narednog meseca biti održan u Sjedinjenim državama, i pokazale da će na velikom turniru konkurisati za najviši plasman. Ipak, daleko manje razloga za optimizam imaju navijači Čilea, pošto je njihova selekcija doživela šokantan poraz od Jamajke u Vinja del Maru (1:2).

Izabrane vesti

Argentincima je bila dovoljna jedna majstorija Gonzala Iguaina da slome otpor borbenog i izuzetno čvrstog Hondurasa. Pipita je fantastično odreagovao nakon centaršuta Roha, potezom iz okreta proturio loptu kroz noge Figeroi, a onda na sjajnoim egzekucio bacio na kolena Donisa Eskobera. Taj pogodak ispostavio se dovoljnim za slavlje selekcije Herarda Martina, iako je publika u San Huanu mogla da vidi još neki gol u mreži gostujućeg tima. Martino je na generalnoj probi iskoristio 17 igrača, ali ga je posle utakmice sigurno bolela glava zbog povrede Lionela Mesija, koji je zbog jakog udarca u predele rebara morao van terena u 64. minutu.


Selekcija Trinidada i Tobaga potrudila se da propisno razljuti Urguvajce na Sentenariju u Montevideu. Džomal Vilijams je već u sedmom minutu pogodio mrežu Martina Silve, ali se do kraja prvog poluvreman Edison Kavani potrudio da postavi stvari na svoje mesto, što je u nastavku meča značajno olakšalo posao sastavu Oskara Tabareza da dođe do željenog slavlja i podigne raspoloženje pred Kopa Amerika.

Argentinci i Urugvajci sa dobrim raspoloženjem odlaze u Sjedinjene Američke Države, ali to se ne može reći i za Čileance, kojima je Jamajka pokazala sve nedostatke u timu.

Izuzetno brzi Jamajčani iskoristili su dva očajna postavljanja odbrane domaćeg tima i na prilično lagan način došli do presudnog vođstva. Prvo se Klejton Donaldson u 36. minutu našao sam kao duh na petercu domaćih i lagano matirao Džonija Ereru, dok je svaku nadu domaćoj publici sruši Džoel Grant u 53. minutu nakon odličnog centaršuta Žila Barnsa.


Kakvu-takvu nadu Čileu vratio je Nikolas Kastiljo u 82. minutu, ali je već tada bilo prekasno za povratak selekcije Huana Antonija Picija. Ipak, za razliku od Argentinaca i Urugvajaca, Čileancima ovo nije bila generalna proba. Ona ih očekuje za dva dana u Pasadeni protiv sjajne reprezentacije Meksika. Ipak, forma u kojoj se nalazi Čile ne obećava dobar rezultat ni u ovom meču, ali ni na Kopa Amerika.


(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalGonzalo IguainEvropaEdison Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara