""
""

Đukić bi odmah da otpiše „dečake“: Ako im uzmemo loptu - dominiraćemo!

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.17. | 13:34

„Idemo po tri boda“, kaže trener Partizana uoči sutrašnjeg puta za Švajcarsku

Uzmi loptu i daj gol. Tako prosto izgovoriti, tako jednostavno i uraditi. Kad se zna.

U Partizanu su uvereni i da znaju i da mogu. I da će ono što priželjkuju ostvariti već na početku takmičenja u Ligi Evrope.

Izabrane vesti

Crno-beli u sredu jutro putuju za Bern, gde žele - kako je to predočio Miroslav Đukić - da „ukradu“ loptu fudbalerima Jang Bojsa i preplaše ga na njegovom stadionu „Švajcarska“.
Očekuje nas ozbiljan zadatak protiv ozbiljne ekipe i agresivne ekipe, koja neguje ofanzivan fudbal, ima tehnički potkovane i fizički jake igrače i ako im dozvolite da dominiraju onda će napraviti problem. Mada, ako tako ofanzivnom timu oduzmete loptu onda će se osećati nelagodno. To ćemo pokušati da uradimo, da uzmemo loptu i budemo dominantan tim. Idemo po tri boda“, na visoko „puca“ šef struke srpskog šampiona uoči premijere Grupe B Lige Evrope.

MOZZART kvote 6504 --->>> Jang Bojs - Partizan 1 (2,00), X (3,45), 2 (3,80)

Đukić je potvrdio da ni za ovaj susret ne može da računa na povređene Nebojšu Kosovića i Sejdubu Sumu, dodao da su Evertonu Luizu „obrisani“ kartoni iz kvalifikacija biti u sastavu, ali nije želeo da otkrije da li će „mladim dečacima“ suprotstaviti tim s jednim ili dvojicom napadača.
„Sve mogućnosti su u igri. Nećemo mnogo menjati naš sistem. Ideja je da stvorimo dominantan Partizan, prepoznatljivog stila i načina igre, nećemo se mnogo prilagođavati protivnicima. Pitate me da li bih bio zadovoljan nerešenim rezultatom? Hm, i on je sastavni deo fudbala, ali mi idemo tamo da pobedimo“.

Da li je ovo ta sezona?

Duel se igra na veštačkoj podlozi, međutim, u Humskoj tom detalju ne pridaju veliku važnost.
Sigurno nećemo tražiti izgovore. Nekad igrate na blatnjavom terenu, pa kažete „jao, nisam stavio dugačke krampone“, nekad duva vetar, a vi se niste adaptirali. Ne, nećemo tražiti izgovore. Niti ćemo kalkulisati. Još manje se braniti. Imamo dosta podataka o Jang Bojsu, međutim, bitniji smo mi. Odigramo li kako valja rival će biti u drugom planu. Dosta bi nam značio povoljan rezultat“, želi Đukić odmah da smanji šanse direktnog konkurenta za plasman na jednu od prve dve pozicije koje vode u nokaut fazu.

Očekuje se da, kao i u revanšu sa Videotonom, Partizan napravi „blok“ na sredini terena i da tandem Everton Luiz - Milan Radin ukoči napade Jang Bojsa, čime bi značajno olakšao posao ostatku tima.
Presudiće detalji. Bitno je da zadržimo defanzivnu čvrstinu, već pet utakmica nismo primili gol. Rivala ćemo tek da skeniramo, ali je mnogo bitnije kako ćemo mi da igramo“, poentirao je Milan Radin.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Jang BojsLiga EvropeMilan RadinMiroslav ĐukićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara