""
""

Unaj Emeri: Patnja nam je donela pobedu

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.05.14. | 10:14

Rakitić proglašen igračem utakmice, junak Beto trijumf posvetio ocu

Unaj Emeri je posle samo godinu i po dana na klupi Sevilje napravio veliki uspeh sa klubom, a španski trener tvrdi da je način na koji su igrači kluba iz Andaluzije došli do finala ključan za uspeh u poslednjem meču.
„Bili smo posvećeni jer smo imali odgovornost zato što se identifikujemo sa klubom. Kapacitet da patimo i to što znamo kako je ono što nam je donelo titulu. Naučili smo da se mučimo protiv Betisa, Porto i Valensija“, rekao je unaj Emeri.

Nesumnjivo ključni igrač utakmice je bio golman Beto koji je u regularnom toku, a i u toku penala spasao Sevilju.
„Ovo je finale iz snove, završilo se na najbolji mogući način za Sevilju, ne samo za mene. Ponosan sam što sam deo ovog tima i posvećujem ovu titulu svom ocu koji je sigurno ponosan na mene. Prvo moj otac, danas i zauvek, ali i moja majka i moj sin“, izjavio je junak finala.

Izabrane vesti

Ivan Rakitić je bio kapiten Sevilja, a proglašen je za najboljeg igrača finala, novinari su ga odmah upitali da li je ovo njegova poslednja utakmica u dresu Andalužana.
„Pustite me da uživam danas, dan bez tog pitanja. Sve što znam je da nosim Sevilju u srcu. To nisu samo reči. Danas je dan Sevilje, ne Rakitića. Videćemo šta će se desiti u budućnosti. Prvo ću da uživam, a onda ću doneti odluku", objasnio je Hrvat.

Pobeda je posebno značila Karišu, igraču Redinga na pozajmici u Sevilji koji je karijeru počeo u lisbonskom Sportingu.
„Pre i posle utakmice sam primio dosta poruka navijača Sportinga, to je normalno. U ovom takmičenju sam igrao protiv tri portuglska tima, to nije normalno. Beto je bio od ogromnog značaja, prilično specijalan. Benfika je veliki tim, ali fudbal je takav. Mi smo zaslužili pobedu zbog truda koji smo uložili“, rekao je Portugalac.

(FOTO: Action images)


tagovi

Unaj EmeriLiga EvropeIvan RakitićŠpanijaEvropaDanijel KarišoSeviljaBeto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara