""
""

Upoznajte Tomasa Fibela: Muslin me poslao u Srbiju, Lane je osetio moju snagu

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.07.16. | 09:49

„Moja pozicija je bitna, trudim se da zadobijem poverenje saigrača“, poručio Zvezdin štoper

Nije prošao Edson, valjda će Tomas Fibel biti pravi. Ovakvom razvoju se nadaju navijači Crvene zvezde, svesni da je francuski štoper doveden u Ljutice Bogdana kako bi bio važan šraf u evropskim kvalifikacijama. Snažni defanzivac je ostavio odličan utisak protiv ukrajinske Zarje i raspalio crveno-beli optimizam.

Nema biografiju kao Kanga ili Muče, ali nekadašnji član Mordovije nosi etiketu Zvezdinog kapitalca. Srspki šampion se dugo borio za njega, a imao je „pomoć prijatelja“.
„Svi smo odigrali dobro. Bila je to prva utakmica protiv jačeg protivnika i važno je da smo pobedili. U pripremama su bitni i rezultati, kao i da te zaobiđu povrede. Odlična provera, Zarja će će igrati u Ligi Evrope“, poručio je u razgovoru za Sportski Žurnal Tomas Fibel.

Izabrane vesti

Zvezdi ulazak u Ligu šampiona donosi ozbiljan novac, a može i vama!

Momak sa Gvadalupea neće imati dug period privikavanja. U crveno-belom dresu igraju njegovi stari znanci Le Talek i Donald.
Moja pozicija je bitna, uvek se trudim da odigram dobro i dobijem svaki duel. Bitno je da igrač brzo, dobro se postavljaš, tako stičeš poverenje saigrača. Bitna je komunikacija, imam sreću da su ispred mene Donald i Le Talek sa kojim se dobro poznajem. Zadovoljan sam kako sam odigrao protiv Zarje, ali ne bih da pričam previše o tome. Sve će se videti na terenu“.

Imao je dilemu Tomas Fibel da li da prihvati poziv Crvene zvezde. Međutim, onda se javio selektor Srbije Slavoljub Muslin.
„Pričali smo pre nego što sam potpisao za Zvezdu. Rekao mi je dobre stvari o klubu, gradu, uslovima. Rekao mi je da ću da napravim dobr stvari ako potpišem. Imao je 50 posto udela što sam odlučio da dođem u Srbiju“.

Tokom karijere igrao je zajedno sa Milanom Lanetom Jovanovićem. Nekadašnji reprezentativac Srbije nazvao ga je štoperom koji je jak kao životinja.
„Ha, ha. Osetio je Lane na treningu moju snagu i da se ne štedim, žao mi je što nismo odigrali mnogo utakmica zajedno“.

Zvezdina kolonija igrača koji su igrali u Rusiji jača je za Gelora Kangu.
„Poznajemo se iz Rusije. Čuli smo se kada sam shvatio da bi mogao da dođe u Crvenu zvezdu. Bio je neodlučan i drago mi je da je prelomio da nas pojača. Odličan je igrač".

(Foto crvenazvezdafk.com)


tagovi

Tomas FibelSuperligaSrbijaGelor KangaEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara