""
""

Uspela Sandhauzenova klopka Lajpcigu, proključalo na dnu Cvajte! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.04.16. | 20:40

Pobedu zlata vrednu, takođe u gostima, ostvario je i nekadašnji bundesligaš, Paderborn koji je slavio protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak FSV Frankfurta sa 2:0

Fudbaleri RB Lajpciga upali su u živo blato kad su se najmanje nadali na putu ka Bundesligi. Bogati klub sa istoka Nemačke izgubio je na svom terenu od Sandhauzena sa 1:0 u meču 30. kola Cvajte. Posle ovakvog rezultata najsrećniji su fudbaleri Frajburga koji će imati priliku da ostanu sami na liderskoj poziciji.

Izabrane vesti

Sandhauzen je večeras pobedio posle dva vezana poraza, a veliki trijumf gostima doneo je Korbinijan Folman u 62. minutu, kada je iskoristio neodlučnost odbrane i golmana Lajpciga.

Ništa domaćem timu večeras nije vredela terenska inicijativa, ni duplo veći broj šuteva ka protivničkom golu, kada su odbrambeni igrači Lajpciga mislima bili negde drugde.

Pobedu zlata vrednu, takođe u gostima, ostvario je i nekadašnji bundesligaš, Paderborn koji je slavio protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak FSV Frankfurta sa 2:0.

Pokazalo se još jednom da je klub iz Frankfurta u očajnoj formi, to mu je bila osma utakmica zaredom bez pobede.

Heroj gostujućih navijača večeras je bio dvostruki strelac Moric Stopelkamp u 50. i 65. minutu. Igrao je ovaj momak kao pravi predator pred protivničkim golom, a mogao je i još neki put da zatrese mrežu.


Da sve bude još zanimljivije, trijumf je zabeležio i do ovog kola poslednjeplasirani Duizburg koji je kod kuće savladao Minhen 1860 sa 2:1. Sada ova dva tima dele poslednje mesto.

Imaće za čim da žali Minhen jer je vodio od 64. minuta i gola Mihaela Lindla. Usledio je preokret za samo 11 minuta.

Prvo je izjednačio Tomas Breker u 74. minutu, a onda je Viktor Obina pet minuta pre kraja postigao gol za pobedu i produžetak nade u opstanak. Gosti su od 79. minuta igrači bez isljučenog Miloša Degeneka.

CVAJTA – 30. kolo:

Petak:
Duizburg – Minhen 1860 2:1 (0:0)
/Breker 74, Obina 85 – Lindl 64/

FSV Frankfurt – Paderborn 0:2 (0:0)
/Stopelkamp 50, 65/

RB Lajpcig – Sandhauzen 0:1 (0:0)
/Folman 63/

Subota:
13.00 Karslrue – Nirnberg
13.00 Sankt Pauli – Bohum

Nedelja:
13.30 Arminija – Kajzerslautern
13.30 Grojter Firt – Fortuna Dizeldorf
13.30 Union Berlin – Hajdenhajm

Ponedeljak:
20.15 Ajntraht Braunšvajg - Frajburg

(FOTO: Youtube printscreen)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara