Uze čovek Džerardovu osmicu: A kome ide desetka?

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.06.18. | 13:34

Nabi Keita u nedelju zvanično postaje fudbaler Liverpula

Transfer je dogovoren još prošlog leta. Ovog će biti realizovan. Tačka na 60.000.000 evra vredan posao između Liverpula i RB Lajpciga biće zvanično stavljena 1. jula, kad počinje nova fikslna godina u kojoj će se i računati prelazak gvinejskog veziste na Enfild.

Ono što se nije znalo, a danas je odgonetnuto je činjenica da će Nabi Keita u novom klubu nositi najlegendarniji mogući broj. Čuvenu „osmicu“. Bila je van upotrebe ravno tri godine koliko je prošlo otkako je Stiven Džerard otišao u LA Galaksi, čak je bilo mišljenja da bi je trebalo povući iz upotrebe, no upravo je legendarni kapiten odbio takav gest. Štaviše, on lično je častio Keitu „osmicom“ još prošlog leta kad su se i upoznali prilikom potpisa.
Za mene je to neverovatan dan, da mi Stiven Džerad dodeli osmicu. Nisam to očekivao, bio sam iznenađen. Kad sam ga video, pogledao sam ga i otelo mi se „vau“, jer je - legenda. Prema njemu uvek mora da se pokaže poštovanje, jer je davao celog sebe na terenu, a i voljen je u klubu. Ako vam je neko dao svoj broj, nije to učionio da se igrate njime unaokolo, već da pokušate i da uradite koliko i on sam. To mi je motiv“, rekao je Nabi Keita.

Izabrane vesti

Keita je nova „osmica“ Liverpula, drugi letnji novajlija, Brazilac Fabinjo će, verovatno, uzeti neki „mali“ broj (u Monaku nosio „dvojku“, sada u vlasništvu Natanijela Klajna), broj 11 ostaje na leđima Mohameda Salaha, „devetka“ je rezervisana za Roberta Firmina, a ostaje upražnjena „desetka“. Taj broj je minule sezone, pre odlaska u Barselonu, nosio Felipe Kutinjo, a engleski mediji pretpostavljaju da bi ovog leta mogao da ga zgrabi Sadio Mane, koji je isti nosio u Salcburgu i Sautemptonu.

FOTO: www.liverpoolfc.com


tagovi

Nabi KeitaStiven DžerardLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara