"Detalj iz prošlogodišnjeg okršaja"
"Detalj iz prošlogodišnjeg okršaja"

KRAJ: Laboral Kuća - Crvena zvezda 66:86

Vreme čitanja: 8min | čet. 13.11.14. | 21:57

Pratite sva dešavanja iz Vitorije uživo na portalu MOZZART Sport...

Detalj iz prošlogodišnjeg okršaja

22.15 - Kraj! Crvena zvezda je napravila brejk i slavila u Vitoriji - 86:66!

Izabrane vesti

22.14 - Tehnička greška Lazića

22.12 - Opet Cirbes. Ovo je njegovo veče. Čak deset poena dao je u poslednjoj deonici.

22.10 - Bertans pogađa, ali kasno se probudio.

22.10 - Cirbes opet, ovaj momak ima 13 poena. Njegova najbolja partija od dolaska u Zvezdu.

22.08 - Tiliki pokušava da zapreti serijom poena, ali ne da se Cirbes.

22.06 - Kalinić trojkom čuva Zvezdinih 25 razlike.

22.04 - Trojka Vilijamsa!

22.01 - Zvezda fantastična u odbrani, a vrlo dobra u napadu, pa Sirbes povećava na 22 razlike.

21.59 - Vilijams pogađa za Zvezdu, a Kozer za Laboral, pa onda Cirbes donosi 18 poena viška, a posle promašene trojke Ertela Markus Vilijams sa penala donosi najveću prednost Beograđanima - 72:52.

21.56 - Kraj treće deonice. Odlična Crvena zvezda ima 16 poena viška - 66:50!

21.54 - Ali, post prekida Nikola Kalinić, koji je najviši u skoku posle promašaja Dangubića sa distance.

21.53 - Zvezda nije postigla koš iz igre skoro četiri minuta! Laboral povećava seriju na 6:0 i dodatno smanjuje minus. 

21.51 - Mini-serija domaćina 4:0, kojom spušta zaostatak na "samo" 14 poena - 60:46, minut i po pre kraja trećeg perioda. U glavnoj ulozi je San Emeterio

21.48 - Auh! Kakva nezgoda za Stefana Jovića! Srpski reprezentativac povredio je skočni zglob prilikom beskontaktne igre, u trku. Praktično mu je zglob sam ispao iz ležišta i sudeći po grimasi na licu izgleda da je za njega ovaj meč završen...

21.47 - Procenat šuta za tri kod domaćina je blago rečeno katastrofalan - 2/17...

21.45 - Zvezdina najveća prednost u ovom trenutku je 18 poena, posle novih poena Marjanovića sa penala - 60:42.

21.43 - Ertel pogađa prelepu dugu dvojku, ali dešavanja na drugoj strani nikako ne idu u korist domaćina! Kolton Ajverson je zaradio tehničku grešku zbog protesta koji je uputio nakon što je udario Jaku Blažiča. Slovenački reprezentativac pogađa bacanje i uništava rivala... Ajverson je u međuvremenu otišao u svlačionicu i izgleda da neće nastaviti utakmicu. 

21.41 - Blažič pogađa koš uz faul, potom i slobodno bacanje! Zvezda ide na "+17" (57:40)...

21.40 - Igra Laborala puca po svim šavovima! Perkins maši dva bacanja posle namernog faula Vilijamsa, potom domaćin ne koristi još jedan napad... Da li je ovo početak kraja tima iz Vitorije?

21.38 - Tri trojke zaredom! I još jednom Mitrović rešeta koš!!! Zvezdina odbrana igra vrhunski, što momentalno donosi rezultat i na drugoj strani! Kapiten je nezaustavljiv, za sada ima 17 poena, a srpski tim 14 poena prednosti - 54:40.

21.36 - Klub s Malog Kalemegdana stiže do prvog dvocifrenog vođstva! Marjanović postiže nove lagane poene za  seriju 8:2.

21.35 - Nova trojka gostiju i novi koševi Luke Mitrovića! Crvena zvezda ponovo ima čak 12 poena i ovo je najava odličnog naleta. Može li beogradski sastav da iskoristi momentum?

21.33 - U pravom momentu prvi poeni iz igre Markusa Vilijamsa! I to trojka, pošto mu je Perkins ostavio prostor za manevar.

21.23 - Možda i najznačajniji podatak posle prvog dela - Zvezda je apsolutno iskontrolisala skok igru, gde je do sada imala ukupno 25 uhvaćenih lopti - 13 u odbrani i 12 u napadu. Laboral je imao ukupno 12 - devet u defanzivi, tri u ofanzivi.

POLUVREME!!! 

Posle 20 minuta igre Beograđani imaju sigurnih sedam poena suficita - 41:34. Odbrana je u ovom delu igre odradila najveći posao, pošto je gotovo potpuno neutralisala napadačku igru Tomasa Ertela. Ali, francuski as je ipak imao šest asistencija, što nije mala stvar. Na sreću gostiju, Laboral nije služio šut sa distance, pošto je u prvom delu ima 2/11 za tri poena. Najveće muke zadavao je Šengelija, koji je ubacio 13 poena u prvom poluvremenu, dok je Hamilton imao sedam. Crveno-bele je predvodio Mitrović sa devet koševa, Lazić je dodao sedam, Marjanović šest poena i četiri skoka. Odličnu partiju za sada ima i Cirbes, sa pet koševa i tri uhvaćene lopte. Međutim, njegov učinak ispod oba koša daleko je veći, pošto je prekinuo nekoliko akcija protivnika. 

21.14 - Organizatori igre dva tima pokazali su da i oni umeju da naprave velike propuste. Prvo je Vilijams uputio loše dodavanje ka Cirbesu, iako je imao priliku da postigne koš, da bi Ertel poslao loptu nebom pod oblake u narednom napadu.

21.12 - Luka Mitrović dominira u reketima! Odlična odbrana svog koša, a potom i novi poeni za kapitena srpskog vicešampiona i rezultat 41:33. 

21.10 - Rafalna paljba dva tima u ovim trenucima! Zvezda je zahvaljujući odličnoj odbrani, ali i egzekucijama Blažiča i Cirbesa u jednom trenutku imala i devet poena više (37:28), ali je trojka Perkinsa malo spustila zaostatak.

21.08 - Neverovatan podatak - tim Dejana Radonjića do sada je imao čak 11 ofanzivnih skokova, domaćin svega četiri. Ukupno, Zvezda do sada ima 23 skoka, pred početak poslednja tri minuta prvog dela! 

21.07 - Zvezdina najveća prednost u dosadašnjem delu utakmice je "+6" - 30:24, koja je nastala posle bacanja koje je pogodio Mitrović.

21.05 - Novo komešanje aktera na parketu. Ovog puta u glavnim ulogama bili su Ajverson i Kalinić. Krilni igrač crveno-belih je posle blokade koju je udario protivničkom centru sapleo svoju "žrtvu", a onda su košarkaši dva tima ponovo ušli u verbalnu raspravu... Biće ovde napeto do samog kraja...

21.04 - Zvezda nije postigla koš puna dva i po minuta, ali Vilijams je sa linije penala prekinuo post - 29:24, pet minuta do odlaska na veliki odmor.

21.02 - Prvo koškanje igrača na terenu! Nastala je mala gužva posle žestoke borbe za loptu, koju su vodili Cirbes, Bertans i Vujačić. Letonac je pritom, potpuno nenamerno šutno iskusnog beka u glavu, ali su domaći igrači mislili drugačije. 

21.01 - Hamilton uspeva da promeša kompletnu odbranu Zvezde, ali ne pogađa zicer. Posle skoka Kalinića nesportski je uhvatio srpskog reprezentativca za ruku i povukao ga unazad.

20.58 - Šengelija lupa opasnu "bananu" opuštenom Blažiču, koji je previše sporo ušao u kretnju za zakucavanje. Na njegovu sreću, Jović je bio na pravom mestu i iskoristio slobodan prostor. Interesantno, Laboral nije postigao nijedan poen posle skoro tri minuta igre u drugom kvartalu.

20.55 - Ponovo odbrana beogradskog sastava igra na visokom nivou. Prvih nekoliko napada rivala uspešno su odbili, a u isto vreme iskoristili šanse i došli do prednosti od tri poena - 25:22, posle minut i po igre.

20.52 - Iako je Zvezda u dva navrata imala po pet poena viška, Laboral je taj koji na kraju odlazi sa plusom - 22:21. Zvezdina odbrana je zatajila, posle odličnog starta. Domaćin je iskoristila recept protivnika i kontrama stigla do prednosti.

20.51 - Domaćin je u dva momenta imao minimalno vođstvo posle koševa Šengelije i Hamiltona, ali su Marjanović i Dangubić brzo reagovali i regulisali stvari. 

20.48 - Evo i prve trojke za Laboral Kuću. San Emeterio pogađa uz karakterističan zvuk mrežice za rezultat 17:16.

20.45 - Zvezdina igra za sada se vrti oko Branka Lazića! Borbeni bek je do sada ubacio sedam poena, ali je napravio i dve lične greške, zbog čega je morao na hlađenje.

20.43 - Prvi poeni Davisa Bertansa i moćno zakucavanje, koje će se sigurno naći u izboru za najbolje poteze 5. kola!

20.41 - Napad Beograđana za sada deluje vrlo dobro, ali je odbrana ipak ta koja odrađuje odličan posao. Treba istaći - gosti drže dobar ritam igre. A posle dva ubačena bacanja Marjanovića Zvezda ponovo ide na "+5" - 13:8.

20.38 - Prva trojka na utakmici! Branko Lazić ubacuje kao kap za rezultat 11:6! 

20.35 - Crveno-beli su u meč ušli malo nervoznije, ali su stvari brzo došle na svoje - posle predivne akcije i kontranapada gosti su poveli sa 6:4, posle egzekucije Blažiča.

20.32 - Oba tima su uprskala tokom prvih napada. Međutim, posle greške Vilijamsa Laboral Kuća je stigla do vođstva - 2:0

20.30 - 3, 2, 1... KREĆEMO!!!

Prvi napad na utakmici imaće Crvena zvezda.

20.29 - Startne petorke dva tima su:

Laboral Kuća: Perkins, Vujačić, Bertans, Šengelija, Ajverson.

Crvena zvezda: Vilijams, Lazić, Blažič, Mitrović, Marjanović.

20.26 - Za klub s Malog Kalemegdana stigla je odlična vest iz Klajpede. Naime, Neptunas je savladao Valensiju i Beograđanima znatno olakšao posao. Sada su na potezu puleni Dejana Radonjića

20.18 - Za razliku od timova iz bivše SSSR-a, Crvenoj zvezdi idealno odgovaraju mečevi sa španskim klubovima. Posebno ako su ista zakazana za novembar. Podsetimo, pre tačno dve godine tim sa Malog Kalemegdana je savladao Kahasol u Sevilji u Evrokupu (95:93), dok je prošle godine u Vitoriji rezultat bio 73:63. Interesantno, pod vođstvom Dejana Radonjića Zvezda je odigrala pet utakmica protiv španskih klubova i uknjižila svih pet trijumfa (po dva protiv Laboral Kuće i Bilbaa, jedan protiv Valensije).

20.17 - Najbolji igrač Laborala i motor ekipe je Tomas Ertel, kojem je ovo četvrta sezona u timu iz Vitorije. Trenutno sa 7,5 asistencija po meču sa Milošem Teodosićem deli prvo mesto u Evroligi po broju uspešnih dodavanja na utakmici. Blizu je dabl-dabl učinka u proseku (8,2p, 7,5as) i važi za najtraženijeg pleja u Evropi.

20.11 - Baskijci su u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu značajno promenili tim. Često igraju sa četiri spoljna igrača u postavi i umnogome zavise od šuta za tri poena. U takvoj koncepciji uloge Davisa Bertansa i Saše Vujačića od posebne su važnosti. Njih dvojica su u dosadašnjem delu Evrolige ukupno šutnuli 36 puta za tri poena. Nekadašnji košarkaš Partizana trenutno je sedmi strelac domaće Endesa lige (14 poena), dok u Evroligi prosečno postiže 12 poena, uz 35,7 odsto uspešnosti za tri poena.

20.08 - Iz prošlogodišnjeg sastava, u timu Dejana Radonjića ostali su Luka Mitrović, Branko Lazić, Jaka Blažič, Boban Marjanović i Čarls Dženkins. Popularni Đenka je ubacio deset poena, osam je imao sadašnji kapiten, dok je gorostasni centar ubacio sedam koševa.

20.05 - Ako još uvek niste odigrali tiket, pravo je vreme da posetite MOZZART Bet i pogledate kvote za ovaj meč.

20.02 - Podsećanja radi, dva tima su i prošle sezone igrali u grupnoj fazi najjačeg klupskog takmičenja u Evropi. Crvena zvezda je u Baskiji slavila sa 73:63, dok je u Kombank Areni beogradski klub bio bolji rezultatom 81:65.

20.00 - Dobro veče poštovani čitaoci portala MOZZART Sport i dobro došli u direktan prenos susreta 5. kola D Grupe Evrolige, koji će u Vitoriji odigrati Laboral Kuća i Crvena Zvezda. Posle dva odigrana kola oba tima imaju po dve pobede i poraza, ali su crveno-beli u blagoj prednosti zbog bolje koš razlike. Oba tima ići će na pobedu, jer bi ista značajno olakšala posao u daljoj borbi za mesto u TOP 16 fazi.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvroligaLaboral Kuća

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara