""
""

KRAJ: Partizan - Crvena zvezda 1:0, Leonardo!!! (VIDEO)

Vreme čitanja: 7min | sub. 17.09.16. | 19:56

Pratite tekstualni prenos 152. večitog derbija srpskog fudbala

Izabrane vesti

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 1:0 (0:0)
/Leonardo 89/

Stadion: Partizana;
Sudija: Milorad Mažić;

Partizan (4-1-3-2): Kljajić - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - Everton - Leonardo, Jevtović, Mihajlović (od 45. Stevanović) - Đurđević (od 77. Ilić), Božinov (od 67. Đurđić).
Kluša: N. Stevanović, Bogosavac, Marjanović, Ilić, Đurđić, A. Stevanović, Janković.
Crvena zvezda (4-2-3-1): Manojlović - Petković, Al. Luković, Le Talek, Ristić - Donald, Poletanović - Srnić, Kanga, Ruiz - Ugo Vijeira (od 70. Plavišić).
Klupa: 
Supić, Račić, Plavšić, Cvetković, An. Luković, Anđelković, Fibel.

------------------------------------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMCE!

92. minut - Kakva šansa za Zvedzdu! Kljajić je krenuo u prazno, Ruiz je probio nakon pasa Kange, golman Partizana je bio savladan, ali isuviše slab udarac ka golu crno-belih.

89. minut - GOOOOOOL! Leonardo! Mat u tri poteza! Ilić - Đurđić - Leonardo! Brazilac iz voleja pogađa Zvedzinu mrežu!

85. minut - Umesto Srnića ulazi Anđelković. Biće pomeranja u linijama gostiju.

83. minut - Žuti karton za Vulićevića, zbog nesmotrenog i nenamernog starta nad Plavšićem. Ipak, bila je opasna igra i lakat u bradu omlaenog veziste crveno-belih.

79. minut - Loša reakcija Le Taleka, koji je zakasnio i faulirao Leonarda u izglednoj poziciji za gol. Brazilac gađa u vrh živog zida.

77. minut - Saša Ilić menja Đurđevića.

76. minut - Kanga gađa preko gola, prethodno se spetljao Donald, a onda pokušava Gabonac, ali neprecizno.

75. minut - Opet solidna prilika za za Đurđevića, ali udarac preko gola. Povreda mladog napadača.

69. minut - Pokušaj Poletanovića iz daljine, ali je i to bilo predaleko. Plavšić menja Vijeiru, Crvena zvezda do kraja utakmice igra bez klasičnog napadača.

68. minut - Opasna gužva pre golom Zvezde, ali Đurđić maši ceo fudbal posle kornera. Moglo je da bude opasno po gol Zvezde.

66. minut - Umesto Božinova, na terenu je Đurđić.

63. minut - Evo pokušaja i Kange iz daljine, ali neprecizno.

61. minut - Sada pokušava i Stevanović iz daljine. Trenuci Partizanove dominacije.

59. minut - Šansa utakmice za Uroša Đurđevića, koji pogađa prečku posle odličnog prodora i centaršuta Stevanovića.

57. minut - Sa druge strane evidentan ofsajd Đurđevića.

56. minut - Šansa za Zvezdu, Srnić je gađao preko prečke, ali je Dalibor Đurđević pokazao da je bio ofsajd. Bilo je na ivici, ali se čini da, ipak, nije bilo nedozvoljene pozicije. Ali, Srnić je gađao preko gola.

54. minut - Evo i prvog kornera za Partizan, za njega se izborio Đurđević.

51. minut - Prvi i to odličan prodor Ristića po levom boku, ostavio je zamenik kapitena crveno-belih loptu za Vijeiru, koji loše šutira iz prve. Odlazi lopta daleko od gola Kljajića.

49. minut - Uneo je dosta živosti Stevanović u igru Partizana, ali evo i pokušaja Kange iz daljine, ipak, siguran Kljajić.

POČELO JE DRUGO POLUVREME! Umesto Mihajlovića u domaćem timu ušao je Alen Stevanović.

Prilično loše prvo poluvreme 152. večitog derbija. Bleda igra dva tima i tek poneki pokušaj sa obe strane. Kod domaćih se najviše isticao Uroš Đurđević, dok je kod gostiju nešto više od ostalih pokazao neumorni Slavoljub Srnić, ali je sve to ukupno premalo za ono što bismo želeli da gledamo u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Ništa se konkretno ne dešava već nekoliko minuta, umalo sada lopta da dođe do Srnića. Opasan udarac Petkovića, ali brani Kljajić!

38. minut - Pokušaj Vijeire iz teške pozicije i četvrti korner za Zvezdu. Ipak, novi, očajno izveden prekid srpskog šampiona.

32. minut - Žuti karton i za Jevtovića zbog nesmotrenog starta nad Vijeirom.

29. minut - Sjajan udarac Srnić iz teške pozicije, Kljajić prebacuje preko prečke! Odlična reakcija Zvezdinog veziste, ali na mestu je bio čuvar mreže crno-belih. Sada Ruiz bespotrebno dobija žuti karton.

27. minut - Sjajna šansa za Đurđevića! Odlična akcija posle prekida, Jevtović je dodao do Leonarda, a ovaj iz prve uposlio napadača Partizana. Ipak, šut pored gola iskosa sa desne strane.

 

 

25. minut - Konačno pokušaj sa neke strane, iskosa gađa Đurđević, ali dovoljno daleko od gola da ne bude opasnosti po gol Crvene zvezde. Evo sada i dobre prilike iz prekida za crno-bele. Đurđević najkonkretniji na terenu.

 

 

24. minut - Prosto je neverovatno kako je opao tempo igre u ovim trenucima, kao da je polovina drugog, a ne prvog poluvremena u pitanju.

21. minut - I dalje terenska inicijativa gostujućeg tima, Marjanović je izblokirao pokušaj Donalda. Sada Partizan pokušava, ali Đurđević šalje loptu u ruke Manojlovića.

17. minut - Balažic dobija žuti karton zbog povlačenja Vijeire.

15. minut - Dva vezana kornera za Zvezdu, ali oba bezopasna. Ipak, terenska inicijativa crveno-belih.

12. minut - Udarc u spoljni deo mreže. Pola stadiona je mislilo da je gol, ali ipak nije bio. Konačno se zakuvalo na terenu.

11. minut - Opasan napad Partizana i faul Ristića nad Jevtovićem. Prethodno greška Poletanovića. Slobodan udarac na ivici kaznenog prostora za Leonarda. Žuti karton za mladog desnog beka crveno-belih.

6. minut - Prvi ozbiljniji napad je imao Partizan preko Vulićevića, ali dobro reaguju Zvezdini defanzivci.

5. minut - Čvrsto je mladi Filip Manojlović zagrlio loptu nakon prve uhvaćene lopte. Izuzetno važan početak utakmice za Zvezdinog debitanta.

2. minut - Već se zakuvalo na terenu! Poletanović je spotakao Evertona, koji je odmah ušao u klinč sa rivalom. Opomena Mažića veznom igraču Zvezde da takve stvari neće dozvoljavati.

POČEO JE 152. VEČITI DERBI!

17.58 - Fantastičan ambijent na Stadionu Partizana. Dimna zavesa na Severu i karnevalski ambijent na Jugu!

17.57 - Igrači izlaze na teren! Predvodi ih najbolji srpski sudija Milorad Mažić!

17.55 - Igrači su u tunelu, publika na stadionu s velikim nestrpljenjem očekuje njihov izlazak na teren. Oko 20.000 gledalaca u Humskoj, prazne su samo takozvane "tampon zone".

17.46 - U loži stadiona u Humskoj je i bivši košarkaš Partizana Saša Pavlović. Navijači su ga nagradili ovacijama i povicima: "Saša, vrati se".

17.26 - Igrači obe ekipe su na zagrevanju na terenu. Navijači Partizana su se usmerili ka sudiji Miloradu Mažiću. Pevaju: "Hoćemo penal za Zvezdu". Ima tu već po tradiciji i poneka uvreda na račun premijera Aleksandra Vučića. Ali ne, ne one koje često možete da čujete i po konferencijama za novinare. 

17.22 - I dve fotografije sa stadiona, tek da naslutiti kakva nas atmosfera čeka... Jedna sa juga i jedna sa severa. Nekih 40 minuta pre početka meča tek negde oko 12.000 ljudi na tribinama. Ima još vremena, biće ih sigurno više, možda i duplo više, ali teško da će stadion u Humskoj biti pun.

17.20 - Dakle, birajući šestoricu stranaca koji smeju da budu u protokolu stručni štab Crvene zvezde je "žrtvovao" u poslednje vreme raspucanog Petra Orlandića. Tomas Fibel je šesti stranac na klupi. Zanimljivo, crveno-beli ovako nemaju rezervnog napadača. Sve to ipak nije bilo dovoljno da Fibel zauzme mesto u startnih 11. Prednost je dobio kapiten Aleksandar Luković.

17.18 - Na klupi su...
u Partizanu: N. Stevanović, Bogosavac, Marjanović, Ilić, Đurđić, A. Stevanović, Janković.
u Crvenoj zvezdi: Supić, Račić, Plavšić, Cvetković, An. Luković, Anđelković, Fibel.

17.12 - Evo i crno-belih. Kao što je naš novinar Aleksandar Joksić jutros i najavio: Marko Jevtović u startnih 11.

Partizan (4-1-3-2): Kljajić - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - Everton - Leonardo, Jevtović, Mihajlović - Đurđević, Božinov;

17.03 - Stigao je sastav Crvene zvezde. Sve očekivano, izuzev donekle odluke da se 20-godišnjem golmanu Filipu Manojloviću pruži šansa da debi u crveno-belom dresu upiše baš u večitom derbiju. Međutim, veći deo javnosti ga je i tražio na gol liniji. Bilo kako...

Crvena zvezda (4-2-3-1): Manojlović - Petković, Luković, Le Talek, Ristić - Donald, Poletanović - Srnić, Kanga, Ruiz - Ugo.

16.53 - Nešto više od sat vremena pre početka utakmice još uvek nema gužve ispred stadiona Partizana. Bez većih problema je prošao i autobus sa igračima Crvene zvezde.

Pogledajte golove sa tri prošlogodišnja okršaja večitih rivala.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 3:1 (1:1)
/Vijeira 27, 50, Katai 55 - Stevanović 45/

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:2)
/Gogua 16 - Ibanjez 23, Vijeira 31/

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 1:1 (0:0)
/Sikimić 85 - Everton 90+5/

- U poslednja tri derbija, koja su odigrana prošle sezone, palo je ukupno devet golova ili okruglo tri po meču. S obzirom da odbrane oba tima na prvi pogled deluju kao najtanje karike u oba tabora i ovoga puta treba očekivati efikasan meč. Kvota na GG3+ je 2,10, a na 1GG 4,30. Oni najhrabriji bi mogli da odigraju igru GGI&GGII ili da će golova biti na obe strane i u prvom i drugom poluvremenu - kvota je 15,0!

Devet bodova razlike na tabeli i četiri utakmice bez pobede Partizana. Silan motiv za crno-bele da na svom terenu pokrenu stvari sa mrtve tačke. Ali i Crvena zvezda ima svoju rečenicu. Pobeda u 152. večitom derbiju učinila bi bodovnu prednost dvocifrenom već sredinom septembra. Nije to mala stvar.

Želje iste, a takve i kvote. Kec, iks i dvojka u MOZZART kladionicama jednako postavljene na kvotu 3,00 što samo govori o tome koliko se ujednačen meč očekuje. Nijanse bi trebalo da odlučuju, ali dobro znamo kako jedan mali detalj može utakmicu da preokrene za 180 stepeni.

Dok čekate startne postave, podsetite se šta to još možete da igrate u MOZZART specijalu povodom 152. prvenstvenog susreta velikana sa Topčiderskog brda. Takođe, i u kakvim bi sastavila trebalo da počnu crno-beli, kao i crveno-beli.mesto dvoboja - stadion Partizana

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanFK Crvena zvezda152. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara