"Radost Moskovljana"
"Radost Moskovljana"

Vanredno stanje u Moskvi – stiže Zenit!

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.11.14. | 11:53

U poslednjih deset odmeravanja snaga skor je izjednačen (4-2-4), baš kao i na poslednjih pet susreta u Moskvi (2-1-2), a prošle godine svaki od rivala je slavio na svom terenu

Radost Moskovljana

Fenomenalnu seriju derbija ovog vikenda započinju ruski giganti CSKA i Zenit, koji će na Himki areni (14.00, Sportklub 3) voditi žestoku bitku za bodove.

Izabrane vesti

Ovo će biti ne samo bitka dva moćna kluba, nego i okršaj dva grada – Moskve i Sankt Peterburga, dva giganta koje finansiraju "Gasprom" i "Roseti", timove koji su osvojili poslednje četiri titule (CSKA 2013. i 2014. a Zenit 2011. i 2012). I, kako ternutno stoje stvari, nema dileme da će upravo jedan od ova dva tima prvi preseći vrpcu na kraju šampionske trke u 23. ruskom fudbalskom šampionatu.

Posle 11 odigranih kola Zenit ima četiri boda više. Ekipa koju predvodi Portugalac Andre Vilas-Boas u jednom momentu je imala čak šest koraka prednosti, da bi sa šest uzastopnih trijumfa aktuelni prvak tu prednost smanjio, ali je zaustavljen prošlog vikenda protiv Ufe (3:3).

Vicel

Oba tima su između dva vikenda imala obaveze u kupu, a već za nekoliko dana ih očekuju nova iskušenja u Ligi šampiona: Zenit će dočekati Bajern, dok Moskovljanima sledi putovanje u Mančester na noge Sitiju. Biće to duel dva najefikasnija napada koja na jednoj strani predvode Musa i Dumbija, a na drugoj Rondon i Hulk.

U poslednjih deset odmeravanja snaga skor je izjednačen (4-2-4), baš kao i na poslednjih pet susreta u Moskvi (2-1-2), a prošle godine svaki od rivala je slavio na svom terenu. Kod domaćina neće biti povređenog Elma, dok je kod gostiju neizvestan "pocrveneli" Argentinac Garaj, ali će se do poslednjeg momenta u Zenitu truditi da mu odlože suspenziju za nedelju dana. Na devet od poslednjih 10 okršaja ovih rivala postizana su dva i više golova, ali je čak u sedam navrata izostao prolaz "gol-gol".

Potencijalni sastavi(FOTO: Action images)


tagovi

Aksel VicelAndre Viljaš BoašCSKA MoskvaEvropaPremijer ligaRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara