"SMEH I ZAGRLJAJI POSLE DUELA"
"SMEH I ZAGRLJAJI POSLE DUELA"

Vejd i Deng bacili senku na Lebronov povratak, Džamal Kroford uništio Voriorse (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.12.14. | 09:17

Najbolji šesti igrač Lige ubacio 24 poena i uhvatio sedam skokova u velikoj pobedi nad Golden Stejtom...

SMEH I ZAGRLJAJI POSLE DUELABožićni dan je u Americi rezervisan za najatraktivnije mečeve NBA lige. Naravno, ne nađu se na programu uvek najjače ekipe jer Lejkersi i Niksi ipak moraju da budu na nacionalnoj televiziji. Koliko god da neki tamo Memfis, Portland ili Toronto igrali dobro, jednostavno preko bare se sve vrti oko novca (dobro ne samo preko bare), pa smo u četvrtak veče i petak ujutru, gledali neke, možda ne toliko kvalitetne utakmice. Lebron je stigao u Majami sa novim timom, novim saigračima, novim drugarima, ali nije zaboravio stare, one sa kojima je četiri godine terorisao čitavu NBA ligu. Srdačno je dočekan ne samo od strane bivših saigrača već i od publike u Majamiju, koja je ustala i gromoglasnim aplauzima pozdravila igrača koji im je dao četiri najbolje godine u svojoj karijeri.

Izabrane vesti

No, kada je počeo meč, nije bilo više mesta emocijama, sećanjima i sličnim stvarima, već je došlo vreme da se na terenu pokaže ko je ko. Majami je bio u krizi pre ove utakmice, pored imena je stajao negativan skor 12-15, pa su Vejd i drugari zapeli iz sve snage kako bi bar malo popravili svoju poziciju na tabeli, a i kako bi pokazali Lebronu da je pogrešio. Da je mogao da ostane i još jednom proba da sa njima dođe do titule.

Dvejn je igrao kao sumanut u prvom poluvremenu. Praktično sam je napravio i održavao prednost domaće ekipe koja je varirala oko deset poena tokom čitave utakmice. Majami je na poluvreme otišao sa 13 poena prednosti, a Vejd do tada ubacio čak 24 poena. Lebron je doduše delovao kao da ne zapinje previše, ali je bilo trenutaka, naročito u drugom delu igre, kada bi se pojavio onaj stari Džejms koji juriša na koš iz sve snage.

Majami je dobio utakmicu, Vejd je bio najbolji akter na terenu sa 31 poenom, jednim više od svog najboljeg prijatelja. Taman toliko da ga podseti šta je napustio kada je letos odlučio da se vrati kući.

Potpuno nezanimljivu i predividivu utakmicu su odigrali Bulsi i Lejkersi. U Junajted centru mnogo moćniji timovi od Lejkersa nemaju šansu, a kada je Bajron Skot pre utakmice objavio da Kobi Brajant neće igrati, bilo je jasno da sve sem lagane pobede Čikaga ne dolazi u pitanje.

Tako je bilo. Dvadeset razlike kao od šale (113:93), uz 23 poena Pau Gasola, kojeg su Lejkersi tek tako letos pustili, a koji u dresu Čikaga doživljava drugu mladost.

Za kraj su čike zadužene za pravljenje rasporeda ostavile poslasticu. Zapravo ono što je na papiru bio idealan šlag na torti. Klipersi - Voriorsi. I bila bi to fantastična utakmica da Kris Pol nije igrao kao da mu život zavisi od ove utakmice, te je spustio inače sjajnog Stefa Karija na svega 14 poena i šut iz igre 5-12.

Džamal Kroford je sa druge strane plesao po terenu, poigravao se sa bilo kim koga bi Stiv Ker odredio da bude čuvar iskusnom majstoru. U četvrtoj četvrtini je ušao u takvu seriju, da je nekoliko puta podigao čitavu Arenu na noge, i zaključio definitivnu pobedu Klipersa nad Golden Stejtom.

NBA:

Njujork - Vašington 91:102
/Entoni 34 - Vol 24/

San Antonio - Oklahoma 106:114
/Boner 17 - Vestbruk 34/

Majami - Klivlend 101:91
/Vejd 31 - Džejms 30/

Čikago - LA Lejkers 113:93
/Gasol 23 - Džonson 19/

LA Klipers - Golden Stejt 100:86
/Kroford 24 - Tompson 15/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dvejn VejdDžamal KrofordLebron DžejmsMajami HitNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara