""
""

Veliki udarac za Čile: Mati Fernandez propušta Mundijal

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.05.14. | 20:44

Vezista Fiorentine mora na operaciju skočnog zgloba. Sa preliminiranog spisak otpala još trojica fudbalera

Reprezentacija Čilea je doživela ozbiljan udarac uoči Mundijala u Brazilu. Selekcija koju trenira argentinski stručnjak Horhe Sampaoli je danas ostala bez veoma bitnog igrača. Vezista Fiorentine Matijas Fernandez je saoštio da napušta reprezentaciju zbog povrede desnog skočnog zgloba u kojem je došlo de delimičnog pucanja ligamenata.
„Ovo je tužna vest. Nisam u mogućnosti da igram na Mundijalu, jer moram na operaciju. Nisam znao da je povreda ozbiljne prirode sve dok u ponedeljak nisam uradio analize posle kojih su mi lekari rekli da mi je neophodan hirurški zahvat. Uvek sam imao problema sa tim skočnim zglobom, ali nisam znao da je situacija tako ozbiljna. Žao mi je što neću moći da pomognem saigračima u Brazilu, ali biću njihov najveći navijač“, rekao je Fernandez.

Izabrane vesti

Za Fernandeza se očekivalo da se nađe u startnoj postavi popularne La Rohe, tako da će Sampaoli biti prinuđen da menja neke stvari u koncepciji igre. Selektor Čilea je danas objavio da su pored Fernandeza sa preliminiranog spiska od 30 fudbalera otpala još trojioca igrača. On se zahvalio napadaču Estebanu Paredesu iz Kolo Koloa, defanzivcu Encu Andiji iz kluba Univerzidad Katolika i napadača Gustavu Kanalesu iz Union Espanjole.

Sampoli ima rok do 2. juna sa spiska precrta još trojicu fudbalera. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija Areprezentativni fudbalreprezentacija ČileaMatijas FernandezJužna AmerikaItalijaFjorentinaEvropaČileBrazil2014BBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara