""
""

Vendetta! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.08.16. | 16:10

Stara, dobro poznata izreka kaže da se osveta uvek najbolje servira kada je hladna. Četiri godine su bile sasvim dovoljne da se stvari ohlade, zar ne?

Vaterpoliste Srbije još dva koraka dele od osvajanja tako željene zlatne olimpijske medalje na Igrama u Rio de Žaneiru. U ovom trenutku između izabranika Dejana Savića i finala stoji Italija, rival koji je tradicionalno nezgodan i opasan. Istovremeno, rival koji je veliki dužnik srpskim Delfinima od pre četiri godine i Igara u Londonu.

Izabrane vesti

Upravo su Azuri tog 10. avgusta 2012. godine u londonskoj vaterpolo areni “ukrali šou“ Srbiji i ostavili je bez borbe za olimpijsko zlato. Italija je slavila sa 9:7, a ruku na srce, srpska ekipa je tokom celog meča jurila rezultat i, bez obzira na sve napore i pokušaje, nije uspela da ga stigne.

Sada je konačno došlo vreme da se poravnaju računi sa starim znancima iz Italije. Ni jedni ni drugi nisu baš briljirali u grupnoj fazi takmičenja, ali su bili dovoljno jaki kada je to bilo najvažnije – u četvrtfinalu. Srbija je lako izašla na kraj sa reprezentacijom Španije, dok je Italija slavila protiv Grčke.

Zanimljivo, od utakmice u Londonu, Azuri i Srbi su tri puta ukrstili koplja u takmičarskim duelima i svaki put su se radovali izabranici Dejana Savića.

Spremni su u srpskom taboru. Nikome ne pada na pamet da potceni Italiju kako zbog nesumnjivog kvaliteta tako i zbog svih opasnosti koje ovaj susret nosi.
“Mi smo protiv Španije odigrali svoju igru. Odlična smirena odbrana kojom smo napravili prostor za strpljiv napad. To je model i za Italiju. Neće biti lako iz prostog razloga što je to Italija i što niko ne ulazi u polufinale a da izgubi“, rekao je kapiten Srbije Živko Gocić za sajt VSS uoči utakmice.

Kvota MOZZART kladionice na pobedu Srbije iznosi 1,40. Pogledajte OVDE ostale kvote za polufinalni duel. 

Dve selekcije su tokom priprema za Rio trenirale nekoliko dana u Italiji i odigrale prijateljski meč koji je domaćin dobio sa 10:9. Tada nisu igrali Pijetlović, Prlainović i Filipović koji Italiju odlično poznaju, a meč je upamćen po dozvoljenoj izuzetno oštroj igri.
“Da, to su oni. Tako igraju ako im sudije dozvole. Moramo da budemo spremni na sve, ali j najvažnije da nijednog trenutka ne obraćamo pažnju na stvari pored bazena. Mislim da smo kvalitetniji, to smo više puta pokazali. Znam ih, daće sve od sebe da bi se plasirali u finale. Mi želimo pobedu, daćemo i mi sve što možemo, jer pitanje je kada ćemo imati ovakvu šansu“, smatra Filip Filipović.

Andrija Prlainović je bio veoma ohrabren i raspoložen posle četvrtfinala sa Španijom.
“Raduje igra u odbrani. Znamo sve o njima i načinu na koji igraju. Biće teško, u polufinalu i ne može drugačije. Sada imamo stabilnost i sigurnost u igri i to je najvažnije“.

Ta dobra odbrana godinama unazad predstavlja prepoznatljiv znak igre srpskih vaterpolista. I upravo ona je glavni adut Delfina da konačno mogu da preskoče tu ukletu polufinalnu olimpijsku prepreku na kojoj su padali i 2008. i 2012. godine.

Stara, dobro poznata izreka kaže da se osveta uvek najbolje servira kada je hladna. Četiri godine su bile sasvim dovoljne da se stvari ohlade, zar ne?

Polufinalna utakmica olimpijskog turnira između Srbija i Italije igra se večeras od 21.30 po srednjoevropskom vremenu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

vaterpolovaterpolo reprezentacija SrbijeSrbijaRio 2016OI Rio 2016.Dejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara