"Ektor Belerin"
"Ektor Belerin"

Venger ima novog “brzog Gonzalesa”, ime mu je Ektor Belerin (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.08.14. | 13:29

Mladi Španac, koji igra na mestu desnog beka, srušio četiri godine stari rekord Tija Volkota

Ektor BelerinTio Volkot je predao štafetu. Brzonogi reprezentativac Engleske više nije najbrži fudbaler Arsenala. Nova "munja" na treninzima Arsena Vengera dolazi iz Španije, zove se Ektor Belerin i igra na mestu desnog beka.

Kako? Pokazaće vreće, pošto su Belerina mogli da vide samo strastveni ljubitelji Čempionšipa s obzirom na to da je 19-godišnji Španac proteklih 10 meseci proveo na kaljenju u Votfordu za koji je odigrao osam ligaških utakmica.

Izabrane vesti

Ali, ima "nešto" u ovom igraču. Barem u fizičkom smislu. Volkot je, naime, nehotice otkrio da je Belerin oborio brzinski rekord iskusnijeg saigrača, koji je snazi bio još od 2009. Tada je Volkot deonicu od 40 metara pretrčao za 4,42 sekunda i nadmašio rezultat legendarnog Tijerija Anrija od 4,82. Ipak, odgovarajući na šaljivo pitanje navijača Arsenala da li bi pristao da se na atletskoj stazi odmeri sa proslavljenim Francuzom Volkot je priznao da se više "pribojava" megdana sa talentovanim desnim bekom Tobdžija.
"Naravno da bih se trkao sa Anrijem. Pa on sada ima 36 godina, ne bi valjalo da me pretrči", našalio se Volkot.
"Uostalom, ja sam i oborio Anrijev rekord. Bio bih vrlo razočaran kada mi se sada dobio. Ali, Ektor je druga priča. On je brži i od mene", nastavio je.

Doduše, nismo saznali koliko je Belerin brži od Volkota. Sigurno je samo da Venger voli "brzanjce" pa je vrlo moguće da ćemo i Belerina, koji je prve fudbalske korake učio u Barseloni, ali se u London na Vengerovo insistiranje preselio kao "kusur" u transferu Seska Fabregasa u Blaugranu, uskoro videti na Emirejtsu. Do sada je za prvi tim Arsenala odigrao samo jednu takmičarsku utakmicu (prošle sezone protiv Vest Broma u Liga kupu), ali oni koji pažljivo prate zbivanja u taboru Tobdžija kažu da je tokom ovih priprema impresionirao sve u klubu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tio VolkotPremijer ligaEvropaEngleskaTijeri AnriEktor BelerinArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara