""
""

Venger spreman za letnji šoping: Miću jača napad Arsenala?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.13. | 19:05

Napadač Svonsija biće prva meta Arsena Vengera u narednom prelaznom roku, čime se pridružuje Gonzalu Iguainu, Stevanu Jovetiću i Runiju, koje francuski stručnjak želi da vidi na Emiratima

Jedno od otkrovenja ovogodišnje Premijer lige, reprezentativac Španije Miću, mogao bi sledeće sezone da obuče dres londonskog Arsenala. Kako engleski mediji prenose, menadžer Tobdžija Arsen Venger pikirao je sjajnog napadača kao prvo pojačanje u narednom prelaznom roku.

Izabrane vesti

Time se lista potencijalnih ofanzivaca Tobdžija povećava jer je od ranije poznato da je francuski stručnjak zainteresovan za usluge Gonzala Iguaina, Stevana Jovetića i Vejna Runija, koji će sigurno menjati sredinu u predstojećem prelaznom roku.

Miću je imao sjajnu debitantsku sezonu u Premijer ligi. Iskusni napadač, koji je u redove Svonsija stigao iz Rajo Valjekana za samo dva miliona funti, postigao je 18 golova ove sezone u elitnom engleskom takmičenju i tako skrenuo pažnju Arsena Vengera da bi baš on mogao biti novi - pravi špic Tobdžija.

U međuvremenu, Arsenal je već objavio da će se aktivno uključiti u trku za napadača Mančestera Vejna Runija, koji ovog leta gotovo sigurno napušta Old Traford. Kako Sportsmejl eksluzivno otkriva, Tobdžije su prošlog meseca bile spremne da prevaziđu svoje finansijske limite kako bi Runi stigao na Emirate. Venger se nada da bi paket od 170 hiljada funti nedeljno, plus nekoliko miliona ostrvskih novčanica na godišnjem nivou uz ugovor od pet godina bili dovoljni da Runi obuče dres londonskog kluba.

Da potsetimo, napadač reprezentacije Engleske trenutno na Old Trafordu zarađuje 250 hiljada funti nedeljno, uz još dve godine ugovora koliko mu je ostalo da odradi.
"Vejn je zanimljiv igrač za svakoga, niko takvog igrača ne bi odbio", ističe Arsen Venger.

Arsenal je uveliko počeo sa uštedom novca, raskinuvši ugovor sa nekadašnjim vezistom Tobdžija Denilsonom.
"Mogu da potvrdim, Denilson i Arsenal su odlučili da se rastanu ovog leta", izjavio je agent brazilskog igrača Alehandre Soareš.

Klub sa Emirata će tako uštedeti oko 350 hiljada funti nedeljno, čime su opcije za dovođenje pojačanja još realnije. 

(FOTO: Actiom Images)


tagovi

ArsenalEngleskaEvropaMićuPremijer ligaŠpanijaTransferi 2013Vejn Runi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara