""
""

Verder ostaje bez najboljeg igrača i 7.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.04.16. | 11:05

Zlatko Junuzović jedini fudbaler tima iz Bremena sa jasnom klauzulom u ugovoru

Problemi za Verder. Neočekivani. Četvorostruki prvak Nemačke nalazi se pred ispadanjem iz Bundeslige, a ako se to desi, sledi mu pravi egzodus igračkog kadra. U slučaju da klub iz Bremena ne sačuva elitni status, prvi fudbaler koji će napustiti Vezer biće -  Zlatko Junuzović.

Bild prenosi informaciju da je reprezentativac Austrije jedini član aktuelnog igračkog kadra Zelenih, koji u ugovoru ima jasno preciziranu stavku da neće biti član Verdera ukoliko taj klub ispadne u Cvajtu. Tačnije, da će biti slobodan u izboru nove sredine.

Izabrane vesti

Bio bi to snažan kako igrački, tako i finansijski udarac za Verder, jer je rođeni Lozničanin ove sezone postigao četiri i namestio 11 golova u Bundesligi, najboji je pojedinac u ekipi Viktora Skripnika, a njegove vrednost na tržištu procenjena je na 7.000.000 evra. A ako Verder ispadne ostaće i bez igrača i bez novca na ime obeštećenja.

Bild podseća da završetkom sezone ugovor ističe iskusnom napadaču Klaudiju Pizaru, da će kapiten Klemens Fric završiti karijeru, dok će ostale zvezde tima, poput Entonija Udžaha i Janika Vestergarda morati da se povinuju odluci rukovodstva - 30 odsto manjoj plati.

Naravno, ako ostanu.

Verderu baš gori pod nogama. Posle poraza od Hamburga ostao je na 16. mestu tabele (31 bod) i zasad ima mogućnost da se spase u baražu (protiv trećeplasirasnog tima Cvajte, a to će po svoj prilici biti Nirnberg), mada valja imati na umu da mu je 17-plasirani Ajntrah prišao samo na poen zaostatka, a da su ispred njega Štutgart (33), Hofenhajm (34) i Darmštat (35), te da do kraja sezone verder igra sa Švabama i ekipom iz Frankfurta na Vezeru, a da gostuje Kelnu.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

Zlatko JunuzovićVerder BremenVerderNemackaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara