"Verstapen je mlad ali za njim pršte varnice"
"Verstapen je mlad ali za njim pršte varnice"

Verstapen dopinguje crvenog bika pred Kanadu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.16. | 12:34

„Konačno sam dobio novi agregat, tako da sam oduševljen sa više konjskih snaga i boljih voznih karakteristika“, hvali se Verstapen novim Reno agregatom u red Bulovom bolidu

Verstapen je mlad ali za njim pršte varniceMladi holandski as Maks Verstapen nije u Monaku konzumirao čari nadograđenog motora. Na bolji, pojačani Red Bulov bolid Verstapen će pričekati do Montreala. On je potvrdio da će na Velikoj nagradi Kanade voziti sa B specifikacijom ovosezonskog motora. Reno je prvobitno planirao da izmenjene motore ubaci u Kanadi, ali su Francuzi po starom dobro običaju odlučili da malo opipaju teren. U Monaku su prva dva vozača Red Bula i Renoa, Daniel Rikardo i Kevin Magnusen dobili nove unapređene agregate. Iz Renoa je stiglo i obrazloženje, odnosno fusnota u kojoj stoji da zbog zgusnutog rasporeda trka nema smisla da se forsiraju nadogradnje koje će se lagano uvesti u ekipe kojima one sleduju.

Konačno sam dobio novi agregat, tako da sam oduševljen sa više konjskih snaga i boljih voznih karakteristika. To mora da mi donese brzinu po krugu. Bolja pozicija će doći sama po sebi jer sa ovim što sada imam dobiću i bolje uslove da za povoljnija startna mesta“, kaže Maks Verstapen, oduševljen što konačno dobija više od onoga što mu je ostalo u nasleđe od Danila Kvjata.

Izabrane vesti

„Ma dobro sam počeo trku u Monaku, čak smo u nekim trenutcima imali i najbrže krugove. Onda sam ja pogrešio, i to u momentu kada smo imali bodove, tako da sam o zid svojom krivicom slupao plasman. To nije način, niti opravdanje jer kad vikend završite na ovaj način onda je sav rad uzaludan. Pazite popravili su momci auto nakon nezgode na kvalifikacijama, a ja sam zabrljao i na trci. Sada sve analiziramo, i tražimo razloge zbog kojih smo sebe doveli u ovu situaciju“, kaže brutalno iskreni Maks Verstapen.

Kada je već reč o Red Bulu, dobro je reći da je ova ekipa u Monaku potvrdila, odnosno potpisala ugovor o saradnji sa Renoom za još dve sezone. Isto je učinio i Toro Roso, pa će se definitivno prekinuti saradnja ove ekipe i Skuderije.   

 (Foto: Action Images)


tagovi

Toro RosoRed BulMaks VerstapenKevin MagnusenFormula 1Daniel Rikardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara