""
""

Vesnić i Lalušić dominantni na riječkom Grobniku

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.16. | 08:54

Srpski automobilisti na legendarnom Grobniku beleže brilijantne partije, a danas ih očekuje kruna trkačkog vikenda u vidu druge sprint trke šampionata centralne Evrope

Lajn rejsing nije otputovao u Hrvatsku na čuvenu stazu Grobnik šale radi. Prvog dana trkačkog vikenda ekipa u sastavu Milovan Mikica Vesnić i Mladen Lalušić jednostavno nije imala dostojnog konkurenta ni u sprint, ali ni u endrus trci, pa je tim zabeležio nove vredne bodove u okviru šampionata centralne Evrope.

Izabrane vesti

Još počev od kvalifikacionih vožnji voženih u prepodnevnim satima bilo je jasno da su srpski automobilisti jednostavno nepovedivi i da ih samo tehnički kvar može odvojiti od najvišeg stepenika pobedničkog postolja. U prvoj sprint trci Milovan Vesnić je od samog starta sa pol pozicije poveo trku i rutinski prošao kroz cilj kao prvoplasirani ispred timskog kolege Mladena Lalušića i još jednog vozača iz Srbije, Nemanje Milovanovića, koji je upotpunio dominaciju naših automobilista. U endrus trci od jednog sata ponovila se slična situacija. Ovoga puta u tandemu Lajnovi vozači su za čitav krug iza sebe ostavili vozače Lema rejsinga, slovenačkog tima koji se takmiči i u prestižnom ETCC-u. Kao kuriozitet moramo istaći da su iza Vesnića i Lalušića trku završili i ljuti profesionalci iz Italije, Filipe Drakonea i Jakob Barata. Drakonea, veoma je bitno napomenuti učesnik Indi-kar serije što samo po sebi nemeće zaključak da na Grobnik niko nije došao radi revijalne vožnje.
“Šta reći više od onoga što pokaziju sami rezultati. Od direktnih konkurenata u istim automobilima bili smo brži i po nekoliko sekundi na kvalifikacijama, bili smo brži od "radikal" prototipa iz klase D5, konkurente sa Seatima nakon sat vremena vožnje ostavili smo iza sebe za gotovo dva kruga. Moram biti zadovoljan onim što kao ekipa pokazujemo i kako napredujemo. Pohvale i interesovanje za naš rad od strane direktnih konkurenata još su jedan dokaz da idemo u pravom smeru. Gledajući sa strane i po postignutim rezultatima sve izgleda veoma lako ali iza nas je težak rad koji daje rezultate”, zadovoljan je Mikica Vesnić zbog dominacije u Rjeci.

I mladi novosadski as Mladen Lalušić ima slično viđenje situacije jer srpsku ekipu ne samo što nisu pratile nikakve nelagodnosti, već je sve funkcionisalo kao dobro uštelovani švajcarski sat tempiran na tačno vreme za legendarni Grobnik.
“Drugim mestom u sprintu i prvim u endjuransu sam naravno zadovoljan. Mogu se pohvaliti i najboljim vremenom kruga u sprint trci. Vremenski uslovi kombinovani sa stanjem asfalta na Grobniku svim takmičarima su zadavali velike glavobolje. I sam sam imao problema sa pneumaticima ali sam srećom priveo obe trku kraju gotovo na žicama. Prvi put se takmičim u Rijeci i verujem da ću sutra biti još bolji”, zaključuje Lalušić najavljujući da će današnji dan možda biti još uzbudljiviji i berićetniji za naše automobiliste na sprint trci šampionata centralne Evrope.

(FOTO: Lajn Rejsing)


tagovi

Nemanja MilovanovićMladen LalušićMilovan VesnićGrobnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara