""
""

Vicel hoće u veliki klub? E, pa tu je Juve sa paklenim planom B

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.16. | 11:44

Stara dama kreće u napad na Belgijanca i već ima spremnu prvu ponudu koja uključuje i trampu

Dugo godina je Aksel Vicel figurirao kao potencijalno pojačanje Milana. Belgijanac je bio tiha patnja Rosonera, ali Galijani nikada nije poslao pristojnu ponudu. Ovog leta se Roma uključila u trku za Vicela u gledajući na njega kao zamenu za Najngolana koji će najverovatnije u Čelsi.

Izabrane vesti

Sada je i vladar italijanskog fudbala krenuo po Belgijanca. Tačnije, Juventus je samo obnovio interes za belgijanca iz Zenita. Lokalna štampa piše da je Juve već spremio i prvu ponudu.

Vicel je pre neki dan rekao da mu je svejedno da li će u Englesku ili Italiju i da je samo bitno da pređe u veliki klub. Na ostrvu ga žele Everton, Stouk i Totenhem. Stouk odmah otpada iz priče, Everton, Roma i Totenhem ne spadaju baš u red velikana prve klase, Milan to jeste ali trenutno je na nivou prosečnog prvoligaša, tako da Juve po Vicelovim kriterijumima deluje kao idealan izbor.

S obzirom da je Havijer Maskerano sve manje realna opcija, Juventusov plan B je Aksel Vicel. I plan već ima svoje konture. Iz Zenita su poručivali da Vicela neće prodati za manje od 38.000.000 evra, ali to su priče za decu. Čak i kada ih pričaju bogati Rusi iz Gazproma. Ni Zenit više nije u situaciji da se rasipa novcem zbog pada rublje i ekonomske krize u Rusiji. Realna Vicelova cena u ovom trenutku je između 15.000.000 i 20.000.000 evra. Belgijanac je ušao u poslednju godinu ugovora i Zenit mora da uzme ono što mu se nudi.

Međutim, Juventus se i ovde dosetio kako da prođe što jeftinije. Genijalac Marota je došao na ideju da Rusima ponudi Roberta Pereiru i novac. Argentinac nije opravdao očekivanja u Torinu, a Zenit ga želi već neko vreme. Juve može da uzme od Votforda i 12.000.000 evra za Pereiru, ali bi zbog Vicela žrtvovao da mu smanji cenu na 10.000.000 i doda još toliko za Belgijanca. Marotin prvi zadatak je da ubedi Pereiru da prihvati ponudu Zenita. Posle toga će sve ići lakše...

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ARusijaRoberto PereiraPremijer ligaletnji prelazni rok 2016JuventusItalijaEvropaAksel Vicel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara