"Gol Verđinija favorit je naše redakcije"
"Gol Verđinija favorit je naše redakcije"

Ludi vikend obeležen autogolovima: Defanzivci promašili karijeru? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.10.14. | 16:35

U najjačim evropskim ligama minulog vikenda viđena je revija „prelepih“ autogolova

Gol Verđinija favorit je naše redakcije

Obično se posle fudbalskog vikenda sumiraju utisci i prepričava koja je postigao lepši gol. Ali vikend iza nas je definitivno obeležen velikim brojem bizarnih i prelepih autogolova.

Izabrane vesti

Da se podsetimo... Naše putovanje počinje u Engleskoj, a završava se u Italiji. Ali idemo redom.

Sve je započeo defanzivac Sanderlenda Santjago Verđini, koji je načeo mrežu svog tima protiv Sautemptona.

Kako on ne bi bio usamljeni tragičar za svoj tim, pobrinuo se saigrač Lijam Bridkat. Ipak, ova dva „pogotka“ ne mogu da se porede, ali vi procenite sami.

Kad smo već u Premijer ligi, šteta je ne otići do Londona gde je na programu takođe bila revija autogolova. Doduše, ne toliko atraktivnih kao što je onaj Verđinijev, ali ušli su u naš izbor.

Naravno, jedan od njih postigao je Ričard Dan, a to je bio njegov jubilarni deseti premijerligaški autogol. Čovek je unesrećio navijače svoje ekipe i oborio negativni rekord, koji je sam i postavio.

No, autogol koji je dao Stiven Kolker je mnogo više zaboleo i Harija Rednapa i navijače KPR-a. U sudijskoj nadoknadi vremena, za 2:3, taman kada je fantastični Eduardo Vargas vratio svoj tim u meč.

Krenuli smo ka Italiji, ali ćemo da navratimo do Holandije, gde je Marlon Pereira iz Kambura postigao klasičan autogol, onakav kakav se viđa skoro stalno. Ipak, njegov tim je prošao mnogo bolje, pošto je izbegao poraz od Herenvena.

Nije ovo jedini kiks u Holandiji, a definitivno nije „najbolji“. Sjajan „pogodak“ postigao je igrač Groningena Majkel Kiftenbeld. Reči su suvišne...

Idemo ka jugu. U Španiji je Valensijin poraz od slabašnog Deportiva najavio nesrećni Hoze Gaja. Kakva nedelja za njega, prvo pogodak za mladu reprezentaciju Srbije, pa onda i za Deportivo. 

Stigosmo i do apeninske „čizme“. Definitivno jedan od top tri autogola ovog vikenda delo je Rafaela Markeza. Ne legendarnog Meksikanca, već njegovog brazilskog saigrača istog imena i prezimena. 

Ko je po vama autor "najlepšeg" autogola ovog vikenda?

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEredivizijaEvropaGroningenHolandijaHoze GajaItalijakamburKvins Park RendžersLijam BridkatMajkel KiftenbeldMarlon PereiraPremijer ligaPrimeraRafael MarkezRičard DanSanderlendSantjago VerđiniSerija AŠpanijaStiven KolkerValensijaVerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara