"Detalj sa finala Lige šampiona iz protekle sezone"
"Detalj sa finala Lige šampiona iz protekle sezone"

Viktor Jelenić: Sport se promenio, a neki to ne shvataju; došli smo u situaciju da ne igramo Evropu

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.10.13. | 14:26

U Crvenoj zvezdi i dalje ne mogu da shvate ponašanje čelnika evropskog vaterpola i protežiranje večitih rivala iz Partizana

Detalj sa finala Lige šampiona iz protekle sezoneObesmišljena titula prvaka Evrope. Tako u Crvenoj zvezdi vide odluku LEN-a da aktuelnog vaterpolo vladara Starog kontinenta pošalje u kvalifikacije za Ligu šampiona, u poslednjem kolu baš na slavni Pro Reko. Promene sistema takmičenja pred sam početak sezne silno su razočarale predsednika beogradskog kluba Viktora Jelenića, koji ne može da se načudi odlukama vaterpolo čelnika.
"U avgustu smo popunili upitnik u kome se klubovi izjašnjavaju o zainteresovanosti za organizanizaciju kvalifikacija. Niko nas nije kontaktirao i mi smo bili domaćini grupe, a da ništa nismo znali. Nije se znalo ni gde se žreb održao. I sada Crvena zvezda dolazi u situaciju da igra protiv Pro Reka i dođe u mogućnost da ne nastavi takmičenje u Evropi, dok je Partizan dobio specijalnu pozivnicu za uspehe u pooslednjih 10 godina. Ne shvataju da se sport promenio", rekao je Jelenić na konferenciji za medije.

Vanrednoj, jer kako kaže - Zvezda neće moći doveka da se bori sa svim problemima. Problem bazena odavno tišti crveno-bele. Za razliku od večitog rivala.
"Svi znaju da Partizan ima bazen na Banjici, Radnički pomaže lokalna samouprava, Vojvodina ima bazen, samo Crvena zvezda ništa. Zvezdi se naplaćuje komercijalna cena termina, kao da smo preduzeće. Dok ne rešimo taj problem oko bazena, mi u bliskoj budućnosti nećemo moći da izdržimo. U Zvezdi trenira preko 200 dece i mi nemamo mogućnosti da ih više primamo".

Izabrane vesti

Sa njim se složio direktor Zvezde Igor Milojević.
"Crvena zvezda ne odustaje od borbe za vaterpolo u Srbiji. Ima dosta primedbi od navijača da smo zakasnili sa ovim. Mi smo verovali u institucije i mi vodimo celu priču u bazenu, ne van njega. Nikada nikoga nismo zloupotrebili. Borimo se za decu koja će doći, koja su tu. Ništa više. Ne tražimo da nam neko pokloni nešto, samo se borimo za svoje interese".

Prvi meč između Pro Reka i Crvene zvezde na programu je 26. oktobra u Ðenovi, dok je revanš zakazan za 9. novembar na bazenu Tašmajdan.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

vaterpoloViktor JelenićVK Crvena zvezdaVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara