"Mladen Lalušić"
"Mladen Lalušić"

Vila Real ETCC: Od požara do 16 bodova za Mladena Lalušića

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.16. | 09:42

Novosadskom automobilisti posle požara na motoru na drugom testu u Portugaliji, pošlo od ruke da na obe trke osvoji po peto mesto i uknjiži nove bodove u ETCC konkurenciji

Mladen Lalušić

Za mladog vozača Lajn rejsing tima, Mladena Lalušića protekli vikend na potpuno neistraženom terenu staze u Vila Realu bio je turbulentan ali uspešan. Novosadski automobilista uspeo je da se izbori čak i sa zapaljenim Seat „leonom TCR“. Naime, na drugom testu zbog kvara na turbo kompresoru motor automobila našeg asa se zapalio, pa je u jednom trenutku delovalo da se Lalušić možda uopšte i neće pojaviti na odsudnim ETCC bitkama u Portugaliji. Na svu sreću, izuzetnim naporima tehničkog osoblja automobil je osposobljen za nastavak trkačkog vikenda. Koliko je cela operacija popravke bila komplikovana govori i podatak da je motor „leona“ morao da se vadi iz karoserije, a vremena za to svakako nije bilo na pretek...

Izabrane vesti

Posle brzog servisiranja, iz priloženih rezultata se videlo da je operacija Vila Real uspela, pa je Lalušić na obe trke osvojio po peto mesto. Na prvoj trci Novosađanin je imao čak i bolji rezultat, naime bio je četvrti, ali je naknadno odlukom sudija kažnjen dodavanjem sekundi zbog takozvanog „skraćivanja staze“. To je razlog zbog koga se našem automobilisti računa kao da je i na prvoj trci kroz cilj prošao peti.

Mladen Lalušić iz Portugalije nosi 16 bodova, dok Makedonac Igor Stefanovski, zbog velikog oštećenja „seata“ na kvalifikacijama u Vila Realu nije ni startovao na na jednoj od dve održane trke.

Dobro je reći da je na prvoj trci pobedio domaći automobilista Fernadez koji je znalački koristio poznatu stazu koju do tog momenta ostali takmičari nisu imali priliku da osete u realnim uslovima vožnje. Drugo mesto je zauzeo švajcarski vozač Ričard. On se trenutno nalazi na vodećoj poziciji u generalnom plasmanu ispred Fulina i Rikalja. Mladen Lalušić je šesti na tabeli TCR šampionata, a do kraja šampionata će se voziti još dva trkačka vikenda, odnosno četiri trke i to na Manji Kuru i u Imoli.

(FOTO: Lein Racein team) 


tagovi

Mladen LalušićETCC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara