"Ćavi i Vilja"
"Ćavi i Vilja"

Vilja kao iz topa: Ćavi je najbolji vezista svih vremena!

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.15. | 11:55

"Pravo je zadovoljstvo poznavati ga kao igrača i osobu, jako sam ponosan na to što sam imao priliku da igram s njim, što u reprezentaciji, što u klubu", poručio je napadač Njujork Sitija

Ćavi i Vilja

Kraj jedne ljubavne priče i odlazak Ćavija, vernog Barseloninog sina, posle 24 godine godine „veze“ izazvao je neizmernu tugu među navijačima katalonskog giganta. Ali kao što svemu dođe kraj, tako je i katalonski maestro došao do poslednje stanice u prebogatoj karijeri koju je ostvario u dresu Barselone i posvetio se lagodnijem životu i pikanju fudbala za svoju dušu u Kataru.

Izabrane vesti

Navijači i saigrači, bivši i sadašnji na razne načine odaju poštu najvećem kapitenu kojeg je klub imao u svojoj istoriji, a bivši golgeter Barse David Vilja otišao je korak dalje i Ćavija proglasio najboljim vezistom svih vremena.
„Pravo je zadovoljstvo poznavati ga kao igrača i osobu, jako sam ponosan na to što sam imao priliku da igram s njim, što u reprezentaciji, što u klubu. Verujem da su svi jako srećni zbog toga što su imali priliku da gledaju ili igraju sa ili protiv fudbalera kakav je Ćavi. On je najbolji vezista svih vremena i nadam se da će mu novo iskustvo doneti nove radosti“, rekao je Vilja, koji je sa Ćavijem proveo tri godine u Barsi i devet u reprezentaciji Španije (2005-2014).

Ćavi (35) za 17 godina profesionalne karijere u Barseloni osvojio  jeosam nacionalnih šampionata, dva Kupa kralja, šest Superkupova Španije, dva UEFA Superkupa, dva Interkontinentalna kupa i tri Lige šampion. Naravno, u Berlinu 6. juna imaće priliku da kolekciji doda još jedan trofej. Sa reprezentacijom Španije uzeo je Mundijal 2010. godine, dva Evropska prvenstva (2008. i 2012) i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2000. godine.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraEvropaDavid ViljaĆavi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara