"Luka Mitrović i košarkaši Zvezde"
"Luka Mitrović i košarkaši Zvezde"

Vlada Kuzmanović za MOZZART: Zvezda mora da pokaže da pripada gornjem domu! Ići će na pobedu, bez kalkulacija

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.12.14. | 12:15

"Igrači veruju da mogu da pobede, a pokazali su da kod kuće mogu da se nose sa svakim rivalom", rekao je bivši košarkaš i stručni konsultant televizije Sportklub

Luka Mitrović i košarkaši Zvezde

Poslednje kolo grupne faze Evrolige je i kolo odluke za Crvenu zvezdu - da li će takmičenje u Grupi D završiti odmah iza Olimpijakosa i otići u novoformiranu Grupu E sa Realom, Makabijem, Panatinaikosom, Galatasarajem i još tri nepoznata rivala u ovom momentu, ili pak na trećoj poziciji koja garantuje susrete sa moskovskim CSKA, Olimpijakosom, Efesom, Armanijem i još tri protivnika. 

Izabrane vesti

Crveno-beloj ekipi na megdan stiže stari poznanik i redovni pacijent Dejana Radonjića, Laboral Kuća (19.00, TV Sportklub), koja najavljuje žestoku borbu od prvog do poslednjeg minuta, pa čak i da će pobediti Crvenu zvezdu u Beogradu

O očekivanjima pred poslednju bitku u Grupi D, eventualnim rivalima u TOP 16 fazi i mogućim iznenađenjima razgovarali smo sa bivšim košarkašem kluba s Malog Kalemgedana, sada stručnim konsultantom televizije Sportklub, Vladom Kuzmanovićem

Što se same utakmice sa Laboral Kućom tiče, Kuzmanović je ubeđen u jedno - da će Zvezda ići isključivo na pobedu!
"Utakmica koja, pre svega ima prestižan karakter. Zvezda ima obavezu da pobedi Laboral Kuću bez obzira na činjenicu što neće imati podršku navijača u Pioniru. Ovaj tim nam je pokazao da može da pobeđuje u gostima, a sada mora da ide na pobedu kako bi pokazao Evropi da pripada gornjem domu ove grupne faze", rekao je Kuzmanović za MOZZART Sport.

Poslednjih dana dosta se priča o tome što navijača neće biti na tribinama, a prema poslednjim informacijama ni ispred beogradskog hrama košarke, a među pojedincima se stvorio strah da bi Zvezda bez paklene podrške iz gledališta mogla da poklekne pred Kućom?
"Bez obzira na to što je poseta u Areni bila fantastična, igrači imaju ispred sebe zadatak i prilično jasan cilj. Ja iz ličnog iskustva znam kako je to, a momci su i sami nekoliko puta naglasili da ako negde pokleknu, da se sve to da ispraviti. Oni veruju da mogu da pobede, a pokazali su da kod kuće mogu da se nose sa svakim rivalom. Koliki će to hendikep biti ne znam, ali verujem da ovi igrači Zvezde znaju da iznesu teret sami, bez obzira na to što navijači umeju da nose svoj tim. Zvezda moze da pobeđuje i bez navijača".

Boban Marjanović

Grupa E ili F? Pitanje je koje se takođe provlači među gotovo svim košarkaškim radnicima u Srbiji. Šta vi mislite, koja je Grupa bolja za Crvenu zvezdu?
"To je potpuno svejedno. Iskreno, ja ne mogu ni da napravim neku preteranu razliku između dve grupe. Jasno je da će se Zvezda u drugoj fazi susresti sa strahovito jakim ekipama. Na jednoj strani biće CSKA, Fener i Olimpijakos, na drugoj Real i Barselona... U ovoj fazi takmičenja nijedan protivnik nije lak i toga su u ekipi sigurno svesni, Zvezda ne slovi za favorita niti je jedan od pretendenata za prva dva mesta, ali eto pobedom bi Zvezda ponovo zaigrala protiv Galatasaraja. Videli ste šta se desilo u Istanbulu, pored onog tragičnog događaja. Ja vam garantujem, Zvezda je jači rival od Galatasaraja. Gde god da završi, Zvezda će imati pune ruke posla i siguran sam da neće ništa kalkulisati, već ići samo na pobedu".

Ko bi večeras mogao da zablista? Da li je to pakleni tandem Vilijams - Marjanović ili očekujete da neko drugi preuzme ulogu lidera na ovom meču?
"Kako god se stvari odvijale, mislim da su Vilijams i Bobi glavni i da će mnogo toga zavisiti od njih. Primetno je da ove godine svaki igrač u timu ima svoju neku ulogu i da jako doprinosi igri tima. Nebitno je da li je to Lazić, koji igra jaku odbranu, a daje malo poena, ili Blažič, koji u serijama donosi Zvezdi rezutlat. Jako dobru sezonu do sada ima i kapiten Luka Mitrović, koji iz utakmice u utakmicu pokazuje svoj kvalitet. Vidi se jedinstvo u ovom timu, primetno je da je igračima nevažno isticanje pojedinca u prvi plan, vidim da igrači imaju taj kolektivni duh. Podelili su uloge kako valja i verujem da će zajedničkim snagama doći do zacrtanog cilja", zaključio je razgovor Vlada Kuzmanović

Crvena zvezda je u poslednjih godinu dana tri puta savladala Laboral Kuću u grupnoj fazi Evrolige, a svaka nova pobeda bila je ubedljivija od one prethodne. Prošlog meseca crveno-beli su slavili u Vitoriji rezultatom 86:66, kada je Zvezda odigrala možda i najbolju evropsku partiju u gostima. Tada je sve išlo kao po loju, Marjanović je fizičku i visinsku dominaciju iskoristio na pravi način, a odličnu podršku imao je u Mitroviću i Cirbesu. Vilijams je imao fantastičnu šutersku partiju, a uz to je delio odlične lopte i razigravao saigrače. 

To je upravo oružje Crvene zvezde ove sezone, koje će i u predstojećem susretu morati da bude na vrhunskom nivou, kako bi se savladao neugodni tim iz Vitorije. 

U odnosu na prvi meč Laboral će igrati u blago izmenjenom sastavu, pošto Doron Perkins više nije igrač Kuće, a u tim su stigli centar Mirza Begić i sigurni šuter Majk Džejms, ujedno i najbolji strelac grčkog šampionata. Vođa ekipe definitivno je jedan od najboljih plejmejkera Evrope, Tomas Ertel, koji je dosta muka zadao Zvezdi u prvom meču. 

Detalj koji treba posebno izdvojiti iz tog prvog susreta jeste da najvažniji element u igri Laborala, šut za tri poena, uopšte nije služio ekipu (3/20 za tri), te da će u Pioniru puleni Ibona Navara to pokušati da isprave. 

Pretnje dolaze sa svih strana, počev od Ertela, preko Bertansa i Vujačića, do Tilija, San Emeterija i Šengelije

Zato će Zvezdina odbrana biti na ogromnom ispitu - ako bude uspela da sačuva svoj obruč od protivničkih praćki, pobeda je gotovo pa sigurna. 

Sada samo ostaje da vidimo kako će se Dejan Radonjić i njegovi učenici snaći u tišini hale Pionir...

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvroligaLaboral KućaVlada Kuzmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara