Toto Volf ©Reuters
Toto Volf ©Reuters

Volfov plan - sustići Red Bul

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.04.23. | 10:17

Šef Mercedesa kaže da za njegovu želju ne postoji „magični metak“, ali da očekuje da ubrzanim razvojem, uz očekivane poteškoće, može da unapredi bolid do stepena koji garantuje konkurentnost sa onima koji postavljaju granice

Mercedes se ne predaje! Tako bar za zvanični sajt tima iz Berklija govori Toto Volf koji prejudicira želju tima da smanji zaostatak za vodećima. Istini za volju oni su uspeli da za sobom ostave Skuderiju, a nadu budi i činjenica da su u Australiji Luis Hamilton i Džordž Rasel uspeli da pokažu nešto više od do tog momenta viđenog.

“Potrebno je da imamo brži razvoj bolida od Red Bula, jer istinski želimo da se takmičimo za pobede”, rekao je šef tima Toto Volf, komentarišući razvoj svog W14 bolida koji želi da unapredi do stepena u kom bi bio konkurentan, razume se sa Red Bulovim bolidom.

Izabrane vesti

“Oni su sada postavili gornju granicu. Mi verujemo našem procesu rada i ljudima, ali znam biće i zastoja. Konstantno ćemo donositi poboljšanja na bolidu u narednih nekoliko trka, zbog čega smo dosta uzbuđeni. Ipak, ne postoji “magični metak” kako bi transformisali bolid, pa tako moramo da budemo realni u vezi naših očekivanja. Nadam se da možemo da vidimo neka poboljšanja”, zaključio je Volf.

Dđordž Rasel u bolidu W14 ©ReutersDđordž Rasel u bolidu W14 ©Reuters

Jasno, Mercedes već dve godine pokušava da pronađe pobediničku kombinaciju, a trenutno se čini da je Red Bul jedini tim koji može da kaže da je tamo gde su pre par godina bili vozači tadašnje “srebrne strele”… Na osnovu svega sve više smo sigurni da smo iz Mercedesove turbo-hibridne ere, ušli u doba Red Bula! Do kada će ono trajati to u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može da tvrdi, a li da to do izvesne mere zavisi i od poteza Mercedesa, u to smo sasvim uvereni.


tagovi

Formula 1Toto VolfLuis HamilronDžordž RaselRed Bul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara