""
""

Volfzburg se rešava Dijega na radost Simeonea

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.13. | 10:24

Nemački klub nema nameru da zadrži brazilskog plemejkera i pokušaće da na njegovo mesto dovede Kevina de Brujna

Došao je u Volfzburg 2010. godine kao velika zvezda u transferu teškom 15.500.000 evra, ali brazilski vezista Dijego nikada u Volfzburgu nije uspeo da ponovi partije slične onima iz Verdera kada je žario i palio Bundesligom. Dijego je i previše koštao Volfzbug, ulazio je u svađe s tadašnjim trenerom Magatom i upravom kluba, pa je jednu sezonu proveo na pozajmici u Atletiku gde je opet zaigrao na svom nivou.

Izabrane vesti

Volfzburg se tada nadao da će Brazilac proraditi i u njihivom dresu, pa nisu želeli da ga prodaju Atletiku, ali su se prevarili. Dijego se vratio na staro, a sa platom od osam miliona evra godišnje postao je veliki balast u budžetu Vukova. Ugovor mu ističe na kraju sezone, a nemački klub se nada da će se Brazilca rešiti već u januaru.
“Postali smo zavisni od Dijega na terenu, a ne možemo uvek da računamo na njega. Trebalo bi da se neki ljudi u klubu zapitaju, da li to vredi”, rekao je trebner Diter Heking.

Ovo je dobra vest za trenera Atletiko Madrida Dijega Simeonea, koji je letos svim silama pokušavao da dovede Dijega kao pre dve godine na pozajmicu, ali Volfzburg nije dao zeleno svetlo. Simeone traži ofanzivnog vezistu, sa plemejkerskim karakteristikama, a Dijego bi se idealno uklopio s obzirom na to da je već radio pod Simeoneovom komandom.

Istovremeno, Volfzburg se nada da će na Dijegovo mesto dovesti Kevina de Brujna koji je postao višak u Čelsiju zbog sukoba sa Žozeom Murinjom.

(FOTO: Action images)


tagovi

Atletiko MadridDijegoDijego SimeoneEvropaKevin de BrujnNemackaPrimeraŠpanijaVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara