"Dragan Šarac"
"Dragan Šarac"

Voša pred polazak u Alkmar: Ne idemo da se branimo, ako Bog da i povedemo...

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.08.16. | 14:53

Trujić i Stamenić povređeni pred revanš sa AZ-om

Dragan ŠaracOtrežnjenje u plej-ofu za Ligu Evrope. Doduše, nije se Vojvodina ni zanosila evropskom jeseni, ali posle dobrih partija na početku sezone iskra nada se probudile. Tinja ona i dalje, iako je posle 0:3 u duelu sa AZ Alkmarom u Novom Sadu svima jasno da bi takav podvig u Holandiji bio ravan čudu.
"U Alkmar idemo da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat i ukoliko bude postojala šansa, probaćemo da pobedimo. Ako bog da, pokušaćemo da stignemo ta tri gola razlike...  Moramo da povedemo i ukoliko uspemo da dođemo do vođstva od 0:1 ili 0:2, sigurno ćemo imati šanse da stignemo zaostatak iz prvog meča. Ne smemo da primimo gol i igrači su toga svesni", svestan je pomoćni trener Voše Dragan Šarac.

Ali svestan je i da je jedno reći, a nešto sasvim drugo taj plan i sprovesti u delo.
"AZ Alkmar je kvalitetan tim na svim pozicijama, što pokazuje i njihova pobeda u holandskom prvenstvu na gostovanju Utrehtu rezultatom 1:2. Mi u prvom meču nismo zaslužili onako visok poraz, jer smo imali šanse koje nismo iskoristili i za to smo možda previše surovo kažnjeni".

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE: 1 (1,42), X (4,30), 2 (7,00)

Ako postoji nešto što bi moglo da pruži osnovu za optimizam u taboru novosadskog kluba onda je to podatak da Voša ove sezone još ne zna za poraz na gostovanjima. Ipak, ni u Novom Sadu nisu toliko naivni da daju neke bombastične najave.
"Ostvarili smo cilj u Evropi, jer prošli smo tri kola kvalifikacija. Sada smo naišli na malo težeg protivnika, što se pokazalo i u prvoj utakmici, ali tamo sigurno ne idemo da se branimo. Pokušaćemo da napadnemo i postignemo gol, te tako pokažemo viši nivo igre u odnosu na prvi meč. Daćemo sve od sebe i jedva čekamo da utakmica počne", skromno će Šarac.

Rezultat iz prvog meča nalaže tu skromnost. A i zdravstveni bilten u sportskom centru "Vujadin Boškov".
"Povređeni su Trujić i Stamenić, ali bez obzira na to, siguran sam da će svako ko dobije šansu pružiti svoj maksimum, kako bismo opravdali poverenje javnosti i što bolje predstavili srpski fudbal. Trujić se povredio u petom minutu utakmice protiv Čukaričkog na Banovom Brdu. U pitanju je zadnja loža i moraće desetak dana da bude van terena, tako da će na toj poziciji šansu dobiti neko drugi", napominje Šarac.

Utakmica između AZ Alkmara i Vojvodine na programu je u četvrtak od 20 časova na “AFAS” stadionu u Alkmaru, uz direktan prenos na prvom programu Radio televizije Vojvodine.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK VojvodinaSrbijaLiga EvropeDragan ŠaracAZ Alkmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara