""
""

Vošin reprezentativac prešao u Belgiju!

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.17. | 15:51

Vladimir Kovačević pored ponuda iz Turske, Japana, Kipra izabrao onu sa zapada Evrope

Vladimir Kovačević nastavlja karijeru u belgijskom prvoligašu Kortrajku. Štoper Vojvodine je obezbedio transfer u Belgiju zbog čega je morao da se povuče sa spiska selektora Slavoljuba Muslina za prijateljski meč MLS Lige i Superlige Srbije.

Izabrane vesti

Prethodne jeseni je Kovačević bio stub odbrane Lala, standardan u prvenstvenim i evropskim ispitima zbog čega je i obezbedio mesto na spisku Slavoljuba Muslina u selekciji Superlige Srbije. S obzirom na situaciju u Vojvodini, bilo je za očekivati da Kovačević ove zime napusti Novi Sad jer je bio jedan od traženijih igrača Lala.

Imao je ponude iz Turske, Kipra, Japana, ali je na kraju je rezonski odabrao belgijski Kortrajk i zapad Evrope.
„Dogovoreno je sve oko transfera u Kortrajk. Procenio sam da je to najbolja opcija za mene i da Kortrajk može da bude idealna sredina za dalji napredak u karijeri. Belgijska liga je jako tamičenje i pokazalo se u prošlosti da odgovara igračima iz Srbije. Klubovi su se dogovorili oko svih detalja i već sutra idem put Belgije da se priključnim novim saigračima. Ugovor je na četiri i po godine i hvala Lanetu Jovanoviću i Borisu Vaskoviću koji su učestvovali u transferu. Želim i da se zahvalim Vojvodini i njenim navijačima na svim ovim lepim godinama provedenim u klubu. Vreme je za korak napred u karijeri“, kaže Kovačević za MOZZART Sport.

Kovačević ima 24 godine i dete je Vojvodine koja ga je kao mladog talenta slala na pozajmice u Hajduk i Proleter, da bi u leto 2013. godine prešao u Spartak iz Subotice. Posle odličnih igara u subotičkom superligašu gde je podjednako uspešno obavljao uloge štopera i zadnjeg veznog, obezbedio je povratak na Karađorđe. Nenad Lalatović je bio prvi trener koji je dao Kovačeviću pravu šansu u Vojvodini i nije pogrešio. Prethodne jesni je Kovačević bio jedan od najboljih štopera u Superligi i najzaslužnijih što je Voša bila druga najbolja odbrana lige sa samo jednim primljenim golom više od Partizana.

Prethodnih godina je Kortrajk bio odskočna daska za igrače sa ovih prostora poput Stefana Mitrovića ili Adama Marušića, pa i Kovačević može da očekuje nastavak uspona karijere. Kortrajk se trenutno nalazi na 11. mestu prvenstvene lestvice belgijskog šampionata i upravo je odbrana bila najveći problem tima  koji je u seriji od osam uzastopnih poraza na kojima je primio 24 gola. Kovačevićev dolazak bi trebalo da bude rešenje problema jer je Kortrajk prethodnih sezona uglavnom bio u gornjem delu tabele i borio se za izlazak u Evropu. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

BelgijaŽupiler Pro ligaSrbijaSuperligaVladimir KovačevićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara